Oktobar, 2022

Radnički dočekuje Jedinstvo iz Uba i humanitarnog je karaktera

17okt15:0016:45Radnički dočekuje Jedinstvo iz Uba i humanitarnog je karaktera

O događaju

Fudbalski klub „Radnički” iz Sremske Mitrovice u okviru 14. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije dočekuje ekipu FK „Jedinstvo” iz Uba. Utakmica će se odigrati u ponedeljak, 17. oktobra na „Agropapuk areni” (stadionu Fudbalskog kluba „Radnički”  – Bulevar Konstantina Velikog bb) sa početkom u 15:00 časova.

Utakmica između “Radničkog” i “Jedinstva” će imati humanitarni karakter, pa će se tako na istoj prikupljati novčana sredstva za Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Uključi se i ti! Humanitarna akcija sremskomitrovačkog „Radničkog”

– Pod sloganom “Šta detetu treba da raste do neba!?” u periodu od 3. do 10. oktobra u Srbiji je obeležena Dečija nedelja. U pitanju je najveća nacionalna manifestacija namenjena najmlađima, a održava se u cilju ujedinjena svih društvenih aktera radi kontinuiranog poboljšanja položaja deteta. Svedoci smo da nažalost nemaju sva deca podjednako dobre uslove za život, puno je onih kojima je potrebna pomoć, s tim u vezi na inicijativu naših prvotimaca, a kako bi pokazali da je za nas svaka nedelja – Dečija nedelja, mi smo se kao klub odlučili da damo svoj mali doprinos u borbi za lepše detinjstvo i bolju budućnost dece bez roditeljskog staranja u Dečijem selu. Naša prva aktivnost u okviru ove akcije biće realizovana već u ponedeljak, naime na obe tribine – istočnoj i zapadnoj, kao i ispred svlačionica biće postavljene kutije za dobrovoljne priloge – objašnjava Danka Tufegdžić, portparol “Radničkog”.

Crveno – beli na tome svakako neće stati, te prema rečima Tufegdžić, u narednim danima biće organizovan niz drugih aktivnosti, a sve sa istim ciljem.

– Često se može čuti krilatica “Naše malo nekome mnogo” i to zaista jeste tako. Za početak mi ćemo pokušati da animiramo ljubitelje fudbala, publiku koja dolazi na utakmice “Radničkog”, da se uključe u našu akciju, a zatim ćemo se obratiti i svim sugrađanima. Iskreno verujem da će nam se mnogu priključiti i dati svoj doprinos, jer naš grad je odavno pokazao i dokazao da je grad sa dušom, grad humanih ljudi – kaže portparolka i dodaje da će javnost o narednim aktivnostima biti blagovremeno obaveštena putem zvaničnih profila “Radničkog” na društvenim mrežama, kao i putem lokalnih medija.

Više

Vreme

(Ponedeljak) 15:00 - 16:45(GMT-11:00)