Oktobar, 2021

Promocija pesničke zbirke Smrt Madam Dupin

28okt18:0019:00Promocija pesničke zbirke Smrt Madam Dupin

O događaju

Sremska Mitrovica – Promocija pesničke zbirke Katarine Sarić Smrt Madam Dupin koja će se održati u četvrtak 28. oktobra u ZKS – Art klubu sa početkom u 18 sati, u organizaciji Centra za kulturu Sirmiumart. Ulaz slobodan.

Katarina Sarić stvara i objavljuje između Budve i Beograda. Piše društveno angažovanu poeziju, prozu i eseje. Autor je dvanaest samostalnih izdanja, a zastupljena je u brojnim antologijama, zbornicima, ali i na svim važnijim regionalnim književnim portalima.

Smrt Madam Dupin je nagrađena zbirka poezije za 2021. Poetikum Izdavaštva i objavljena je u ediciji Ine Svetlosti. Premijerno je otvorila festival Knjiga pod feral u Starom budvanskom gradu i NOFEK u Novom Sadu. Prevedena na je francuski jezik i objavljena u Bečkoj izdavačkoj kući Enfant Sauvage, a trenutno se prevodi i na makedonski i bugarski jezik.

Poeme iz zbirke posvećene su heroinama svoga vremena koje su ostale u senci, poput Žorž Sand, kojoj je knjiga posvećena, ali i Simon De Bovoar, Lu Salome, Aleksandri Kolontaj.

Književnica je ovom knjigom želela da poruči devojčicama, devojkama, ženama – kako je put osvajanja slobode “postajanja ženom” mukotrpan i dug, ali ne i nemoguć.

Više

Vreme

(Četvrtak) 18:00 - 19:00(GMT+02:00)