👉 👉 👉

••• SERVISNE ••• U naseljenom mestu Divoš voda nije za piće, zbog hiperhlorisanja vodovodne mreže. Meštani ovu vodu mogu da koriste isključivo kao tehničku. Ovakva situacija će trajati do narednog obaveštenja o zdravstvenoj ispravnosti vode. Za potrošače u Divošu JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica će obezbediti cisternu sa vodom za piće, za osnovne namene.

Promocija knjige „Komad slagalice naše priče”

18maj17:0018:00Promocija knjige „Komad slagalice naše priče”

O događaju

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmiјumart organizuje promociju knjige „Komad slagalice naše priče”, autorke Milene Ilić. Održaće se 18. maja 2021. godine u 17 sati u Lapidarijumu „Muzeja Srema”, a u slučaju loših vremenskih prilika u Baroknoj sali „Muzeja Srema”.

Milena Ilić piše poeziju od srednjoškolskih dana. Pripada generaciji savremenih mladih pesnika. Pesme objavljuje u više književnih časopisa, listova i zbornika savremene poezije. Nagrađivana je u Nišu, Gornjem Milanovcu, Kraljevu, Kragujevcu, Kostolcu, Sremskoj Mitrovici. Nјena prva knjiga, pod nazivom „Aorist strepnje”, objavljena je 2009. godine.

Pored autorke, u programu učestvuju Mirjana Marković, predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica i književnik, Slađana Milenković, profesor i doktor srpske književnosti, Nedeljko Terzić, pisac i književni kritičar. Program vodi Sandra Štetina. Nastupom Ivane Marketanović i Dražena Mareka, poetska reč biće upotpunjena i muzičkom notom.

Postupajući u skladu sa preporukama Kriznog štaba, organizator promocije obaveštava poštovane sugrađane da je broj posetilaca ograničen, da su mesta za promociju zauzeta i da su prisutni obavezni da nose zaštitne maske.

 

Više

Vreme

(Utorak) 17:00 - 18:00

Lokacija

Centar za kulturu Sirmiumart

Vuka Karadžića 10, Sremska Mitrovica 321008