Septembar, 2022

Projekcija dokumentarnog filma „SAVA”

14sep20:0021:15Projekcija dokumentarnog filma „SAVA”

O događaju

U sredu, 14. septembra 2022. godine, sa početkom u 20 sati, u Pozorištu „Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici održaće se projekcija dokumentarnog filma „SAVA” britanskog reditelja Metjua Somervila i makedonske producentkinje Gorjane Atanasove, koji je sniman tokom 2019. godine na lokacijama u okviru nekadašnje Jugoslavije od izvora do ušća reke Save. Film traje 75 minuta. Ulaz na projekciju je slobodan.

Film je nastao u koprodukciji Sava Films iz Velike Britanije, Ortak Films iz Makedonije i Hypermarket iz Češke, a predstavlja i poslednji projekat slavne glumice Mire Furlan koja je napisala naraciju za film i dala glas reci Savi. Film je premijerno prikazan u septembru 2021. godine u Domu omladine u Beogradu u okviru Beldoks festivala, a tokom septembra 2022. godine prikazuje se u brojnim gradovima u regionu.

Delovi filma snimani na obali reke Save u Sremskoj Mitrovici i domu porodice Udicki snimljeni su u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica koji je održavao komunikaciju sa produkcijom tokom proteklih godina. Projekcija u Sremskoj Mitrovici organizovana je u saradnji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica i Pozorišta „Dobrica Milutinović” uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

Više

Vreme

14/09/2022 20:00 - 21:15(GMT+02:00)