Mart, 2020

Predstava „Tamo daleko…”

03mar20:0021:30Predstava „Tamo daleko…”

O događaju

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni sremskomitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović” u utorak, 3. marta sa početkom u 20 sati biće odigrana pozorišna predstava „Tamo, daleko…”.

Predstava „Tamo, daleko…” je nastala na osnovu adaptiranog teksta drame „Milica Nikolićeva” slovačkog autora Vladimira Hurbana Vladimirova.

Radnja ove drame smeštena je u Sremu krajem Prvog svetskog rata, godine 1918. od Bogojavljanja do kraja oktobra meseca i dolaska oslobodilaca u Srem. Komad je napisan u duhu ljubavne drame između nemačkog oficira slovenskog porekla, nasilno mobilisanog, fon Vethofa, i slobodoumne, obrazovane Milice, sinovice učitelja Nikolića, koja se bori za bolju budućnost svoje zemlje i svog naroda, ali u toj borbi podlegne pod snažnim uticajem svog srca.

Drama obiluje antiratnim motivima i temama patriotizma, i ujedno u najplemenitijem smislu veliča pobedu ljubavi. Svoje praizvođenje imala je u Slovačkom narodnom pozorištu 1934. godine, a predstava „Tamo, daleko…” predstavlja prvo izvođenje drame „Milica Nikolićeva“ na srpskom jeziku i u autorovom rodnom Sremu.

Prevod i adatacija teksta, kao i režija i scenografija delo je režisera Miroslava Benke, autor kostima je čuveni kostimograf Boris Čakširan, a uloge tumače: Aleksander Bako, Jelena Janković, Helena Pop-Lazić, Vladimir Balašćak, Nikola Janošević, Igor Piskla, Zdenko Kožik, Jovan Miljević, Tatjana Babinka i Mia Jašo.

Cena ulaznice za predstavu „Tamo, daleko…” iznosi 300 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti u Sekretatarijatu Pozorišta, ili na broj telefona: 022/615-115.

 

Više

Vreme

(Utorak) 20:00 - 21:30(GMT+01:00)

Lokacija

Pozorište Dobrica Milutinović

Vuka Karadžića 1, Sremska Mitrovica 321042, Serbia

Other Events

Pozorište Dobrica Milutinović

Get Directions