Jul, 2023

Poseta fruškogorskim manastirima Šišatovac i Petkovica

29jul10:0013:00Poseta fruškogorskim manastirima Šišatovac i Petkovica

O događaju

Termin: 29. 7. subota

Vodič: Ljiljana Gabošac

Trajanje ture: 2-3h

Početak ture: 10h

Program putovanja:

Poštovani sugrađani, vreme je da posetimo dragulj Srema, našu srpsku sremsku Svetu goru. Ovaj vikend smo Vam organizovali posetu manastirima Šišatovac i Petkovica. Na ovaj put Vas vodi licencirani turistički vodič koji će Vam ispričati zanimljivosti i istorijat manastira.

Program:

Okupljanje ispred Turističkog info-centra u 9:55h. Polazak autobusom ka Fruškoj gori. Prvo stajalište je manastir Šišatovac, koji je vekovima bio mesto hodočašća. Nakon obilaska manastira, nastavljamo put ka manastiru Petkovici, zadužbini despotice Jelene Štiljanović. Sama poseta manastiru predstavlja hodočašće, jer se u njemu nalazi delić moštiju svete Petke. Nakon poklonjenja moštima, odlazak na lekoviti izvor Svete Petke. U znak zahvalnosti za posetu manastiru i ostavljanje priloga, monahinje organizuju posluženje na terasi manastira u vidu kafe, rakije i vode.

Prijave moguće na turistorgsm@yahoo.com, na broj telefona 022/618-275, ili ličnim dolaskom u turistički info-centar svakim radnim danom od 7 do 17h i subotom od 9 do 15h.

Broj mesta je ograničen, prijava obavezna.

Upoznajte Sremsku Mitrovicu!

Više

Vreme

(Subota) 10:00 - 13:00(GMT-11:00)