Decembar, 2021

„Muzika je moja priča” koncert Jovana Kolundžije

22dec19:0020:00„Muzika je moja priča” koncert Jovana Kolundžije

O događaju

Maestralni violinista Jovan Kolundžija i pijanistkinja Nada Kolundžija održaće koncert „Muzika je moja priča” u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Centrom za kulturu “Sirmiumart”. Koncert će se održati 22. decembra 2021. godine u Baroknoj sali Muzeja Srema, sa početkom u 19 časova.  Publika će biti u prilici da sluša Sonatu u D-duru, opus 9 br. 3, za violinu i klavir, Žan Mari Leklera.

Sa ciljem afirmacije i promovisanja mladih talenata Jovan i Nada Kolundžija organizovali su turneju koncerata u nekoliko gradova Srbije, gde će nastupiti zajedno sa učenicima lokalnih muzičkih škola. Turneju će započeti u Sremskoj Mitrovici, a potom predstoje koncerti i u Aranđelovcu, Kovačici, Lazarevcu i Beogradu.

Nada Kolundžija je koncertna pijanistkinja, najznačajniji srpski izvođač i pasionirani promoter savremene muzike. Ostvarila je izuzetno veliki broj koncerata u zemlji i inostranstvu. Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja. Ostvarila je veliki broj srpskih i svetskih premijera i svoj repertoar stalno proširuje novim kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora, od kojih su joj mnoga i posvećena. Redovno nastupa sa svojim bratom, Jovanom Kolundžijom.

Maestro Jovan Kolundžija iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu. Osnivač je i Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv „Guarnerius“ po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina. Naš umetnik pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Gvarnerijus. O visokim umetničkim dostignućima maestra Jovana Kolundžije svedoče brojne nagrade i priznanja, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Program će upotpuniti učenici Muzičke škole „Petar Krančević“, Isidora Kozlina (flauta) i Ilija Sretenović (klarinet), uz klavirsku saradnju Ksenije Lešević i Aleksandra Cundre.

Više

Vreme

(Sreda) 19:00 - 20:00(GMT+01:00)