Septembar, 2021

Međunarodna izložba slika „Fragmenti vidika”

14sepCelodnevni dogadjaj24Međunarodna izložba slika „Fragmenti vidika”

O događaju

Sremska Mitrovica – U Muzeju Srema će se u utorak 14. septembra sa početkom u 18 sati otvoriti međunarodna izložba slika pod nazivom  „Fragmenti vidika”. Prezentovani radovi predstavljaju presek stvaralaštva u okviru slikarskih kolonija održanih 2016-2019. godine u Šidu, a organizovane od strane „Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva Šid”. Trideset radova srpskih i ruskih umetnika odabrano je iz fundusa radova iz proteklih kolonija i do sada u velikoj većini nisu predstavljani javnosti.

Učesnici šidske kolonije, kako domaći tako i ruski među kojima je veliki broj akademskih slikara i profesora, su svoja iskustva ispoljavali, dopunjavali i razmenjivali u specifičnoj sredini sremskog ravničarskog ambijenta koji je inspirisao veliki broj radova koji tematizuju sremski prejzaž a od motiva su još prisutni i sakralni objekti, šidse ulice, mrtva priroda ali nalazimo izvestan broj apstraktnih kompozicija. Radovi su realizovani štafelajno, a od tehnika dominiraju ulje i akrilik.

Izložba traje do 24. septembra i moćiće da se vidi u Svečanoj sali Muzeja Srema radnim danima od 9 do 15 sati i vikendom od 9 do 17 sati.

 

Više

Vreme

Septembar 14 (Utorak) - 24 (Petak)(GMT+00:00)