Novembar, 2023

Lijevo, desno, glumac: Monodrama Zijaha A. Sokolovića pred mitrovačkom publikom

01nov20:0021:00Lijevo, desno, glumac: Monodrama Zijaha A. Sokolovića pred mitrovačkom publikom

O događaju

U sreda, 1. novembra, u 20 sati, na velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović”, biće odigrana monodrama Zijaha A. Sokolovića „Lijevo, desno, glumac”.

Ulaz je besplatan uz preuzetu ulaznicu.

Ulaznice se preuzimaju od ponedeljka, 30. oktobra na biletarnici Pozorišta od 8 do 15 časova

Povodom tradicionalne manifestacije “Novembarski dani”, Grad Sremska Mitrovica i Pozorište „Dobrica Milutinović” poklanjaju pozorišnoj publici predstavu „Lijevo, desno, glumac”, autora Zijaha A. Sokolovića.

Ljubitelji pozorišta u Sremskoj Mitrovici imaju priliku da pogledaju pozorišnu predstavu „Lijevo desno glumac” u režiji i izvođenju Zijaha Sokolovića, reč je o autorskom projektu jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog glumca i režisera.

Predstava, predavanje, tim-bilding, traje između 90 i 120 minuta tokom kojih Zijah Sokolović, jedno od najprepoznatljivijih imena u svetu glume i pozorišta u regionu na svoj način, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primera i poređenjem stvarnosti i teatarske umetnosti, uči gledaoce da su i oni „glumci u svom teatru” i da mogu biti umetnici u svom životu.

Zijah A. Sokolović je poznat po mnogobrojnim filmskim, televizijskim i pozorišnim ulogama širom bivše SFRJ, a za 53 godine rada dobio je 76 nagrada.

Više

Vreme

(Sreda) 20:00 - 21:00(GMT+01:00)