Jun, 2022

17jun20:0021:00Koncert „Slavujev poj”

Više

O događaju

Godišnji koncert Tamburaškog orkestra „SREM”, pod nazivom „Slavujev poj”, biće održan 17. juna 2022. godine u 20 sati u Galeriji „Lazar Vozarević”. Organizuje ga Centar za kulturu „Sirmijumart”.

Kao jedna od dugogodišnjih sekcija „Sirmijumarta”, Orkestar okuplja mlade koji, svojim trudom, radom i nastupima, uspešno neguju tradiciju izvođenja i očuvanja tamburaške muzike. U tome značajnu ulogu ima Zorica Opačić, umetnički rukovodilac i dirigent Orkestra i autorka brojnih aranžmana, pisanih za kompozicije tamburaške muzike. Raznovrstan i širok izvođački repertoar je oduvek bio deo identiteta Tamburaškog orkestra „Srem”, a tako će biti i na ovom koncertu.

U skladu sa pomenutim, jedno junsko veče u Sremskoj Mitrovici ulepšaće i specifični „poj tambura” mladih entuzijasta, koji će izvesti kompozicije tradicionalne, filmske i ozbiljne muzike, pod upravom Zorice Opačić, koja je i autor aranžmana za njih, kao i gostiju koncerta ― članova Tamburaškog orkestra Muzičke škole „Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice.

Organizator i izvođači upućuju toplu dobrodošlicu na koncert svim ljubiteljima tamburaške muzike, što će koncertno veče učiniti još lepšim.

Vreme

(Petak) 20:00 - 21:00

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

X