Decembar, 2023

Koncert „Muzika je univerzalni jezik”

02dec18:0019:00Koncert „Muzika je univerzalni jezik”

O događaju

Da muzika priča univerzalnim jezikom, nastupom će potvrditi članovi Kamernog orkestra „Sonore”, pod dirigentskom upravom Nine Rakić i Bojana Kljajića. Koncert će se održati 2. decembra 2023. u Galeriji „Lazar Vozarević”, a počinje u 18 sati. Organizuju ga Centar za kulturu „Sirmiumart” i Ustanova za negovanje kulture „Srem”.

Koncert se održava povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, kao i s ciljem doprinošenja povećanju njihove društvene inkluzije i unapređenja njihovog položaja. Realizaciju programa podržao je Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Orkestar postoji od oktobra 2022. godine. Okuplja studente izvođačkih smerova Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu i Akademije umetnosti u Novom Sadu. Dirigenti (osnivači) Orkestra su Nina Rakić i Bojan Kljajić, izuzetno uspešni mladi dirigenti.

Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da upoznaju deo stvaralačkog opusa engleskog kompozitora Edvarda Elgara i uživaju u muzici komponovanoj za alegorijsku dramu „Per Gint”, koju je muzičkim jezikom uobličio i iskazao norveški kompozitor Edvard Grig.

Više

Vreme

02/12/2023 18:00 - 19:00(GMT+02:00)