Jun, 2022

Koncert i žurkica u Gradskom parku

27jun19:0020:00Koncert i žurkica u Gradskom parku

O događaju

Svet muzike nerazdvojni je deo sveta detinjstva. Osnovne muzičke pojmove i veštine, kroz pesmu, igre i muzičke priče, usvajaju i razvijaju i najmlađi. Putem muzičke aktivnosti (pevanje, sviranje, muzičke igre), rado komuniciraju sa svetom, vršnjacima, odraslima, igraju se i ispoljavaju.

Muzičko–kreativni centar „Vivak” je pravo mesto za upoznavanje muzike na kreativan način, učenje i odrastanje uz muziku, usvajanje mnogih vrednosti, kroz druženje, grupno i individualno muziciranje. Oaza je i „malaca muzikalaca”, najmlađih vivaka, koji svoj kreativni izraz spontano iskazuju i kroz muzičke nastupe. Mnogi njegovi nekadašnji „malci” danas su vrsni muzički znalci, koji ostaju predani u nameri da se i dalje bave muzikom.

Nerazdvojni deo Dečjeg hora „Vivak” čini i raspevani podmladak, tj. muzičko zabavište, koje okuplja decu uzrasta od 3 do 6 godina. Pod stručnim vođstvom i uz pedagoški rad Tamare Pajkanović se spremaju da postanu deo muzičkog jata u kom je svaki vivak jedinstven, spreman da se upusti i u zajednički let u svom jatu, a kasnije i u samostalni. Na tom putu, značajno je da drugima pokažu kako se za to pripremaju, šta umeju, jer mnogo im znači i podrška odraslih.

Prilika za pomenuto biće 27. juna 2022. godine, u 19 sati. Kreativni muzički centar „Vivak” održaće koncert Dečjeg hora „Vivak” ― muzičkog zabavišta (deca uzrasta od 3 do 6 godina), pod nazivom „Opa, opa, mora da se klopa”. Pošto svaki vivak iz jata voli i prirodu, složno će zapevati u Amfiteatru Gradskog parka. Podršku će im dati drugari iz Gradskog dečjeg hora “Art Kids”, Centra za kulturu „Sirmijumart”. Specijalni gosti dolaze iz novosadskog Studija „Željko Veseljko”, za animiranje i zabavu dece.

Koncert organizuje Centar za kulturu „Sirmijumart”. Sve pesme koje će biti izvedene, pisao je i „Vivku” poklonio Boro Majdanac, dugogodišnji prijatelj i saradnik Hora, autor mnogih pesama za decu. Ne postoji hor koji ih nije izvodio. Članovima oba Hora, koji će veselo zapevati, kao i Tamari Pajkanović, njihovom umetničkom rukovodiocu, velika je čast i zadovoljstvo što će baš oni premijerno izvesti neke od Borinih pesama.

Više

Vreme

(Ponedeljak) 19:00 - 20:00(GMT+00:00)