April, 2023

Koncert Dua Kumpare i Vešligaj

12apr19:0020:00Koncert Dua Kumpare i Vešligaj

O događaju

Koncert Dua Kumpare i Vešligaj, u okviru koncertne turneje, biće održan 12.4.2023. u Galeriji Lazar Vozarević u 19 sati, u organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart. Održaće ga renomirani mladi umetnici iz Pule (Hrvatska): David Kumpare (klarinet) i Sandro Vešligaj (klavir). Završili su programe umetničkih usavršavanja iz kamerne muzike na italijanskim Akademijama Santa Cecilia  (Bergamo) i Perosi (Bjela). Izdali su dva kompakt-diska, pod diskografskom kućom „Menart”.

Ova dva mlada umetnika imaju uspešne karijere i veliki broj samostalnih i zajedničkih nastupa: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija… Učesnici su i dobitnici brojnih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Kao Duo Kumpare i Vešligaj, David i Sandro uspešno sarađuju i nastupaju već 12 godina. Nagrade i priznanja uspešno osvajaju na prestižnim takmičenjima u Italiji, Hrvatskoj… Neke od njih su Musica insieme (1. nagrada), Istria Nobilissima (1. nagrada), Giulio Rospigliosi (3. nagrada), Premio Campus delle Arti, Nagrada za najbolje izvođenje domaćeg autora na međunarodnom takmičenju Lions Cluba Grand Prix, Posebna nagrada za (pra)izvođenje domaćeg autora na Ciklusu mo. Vinko Lesić…

Više

Vreme

(Sreda) 19:00 - 20:00(GMT-11:00)