Jun, 2021

17jun20:0021:00Izložba eksponata „Sirmijum kroz vekove”

Više

O događaju

Sremska Mitrovica – Centar za kulturu „Sirmijumart” i Ronilački klub „Žuta foka” iz Sremske Mitrovice, uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport i Galerije „Lazar Vozarević”, organizuju izložbu eksponata „Sirmijum kroz vekove”. Otvaranje izložbe je 17. jun 2021. u 20 sati u Galeriji „Lazar Vozarević”. Raznovrsna i jedinstvena postavka izložbenih eksponata biće u potkrovlju Galerije.

Posle višedecenijskog istraživanja reke Save, Ronilački klub „Žuta foka”, predvođen Branislavom Pavlovićem Žutim, odlučio je da svoje ideje i maštu spoji sa maštom i idejama sremskomitrovačkih slikara, kolara, kovača, užara, kožara. Produkt pomenutog je najoriginalnija izložba Srbije u zadnjih par godina, a koja je izazvala ogromno interesovanje i van nje.

Ikone na hiljadugodišnjem drvetu (pronalaženom na dnu Save), nameštaj, krstići, noževi, satovi, šankovi, nakit, predstavljaju Sremsku Mitrovicu u do sada neviđenom svetlu na ovim prostorima. Ova izložba je nastavak prethodne, kojoj su dodani originalni muzički instrumenti, ogledala, zidne stene i nove ikone. Inače, u oktobru je zakazana i promocija ovih umetničkih dela u kripti Hrama Svetog Save.

Vreme

(Četvrtak) 20:00 - 21:00

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

X