👉 👉 👉

••• SERVISNE ••• U naseljenom mestu Divoš voda nije za piće, zbog hiperhlorisanja vodovodne mreže. Meštani ovu vodu mogu da koriste isključivo kao tehničku. Ovakva situacija će trajati do narednog obaveštenja o zdravstvenoj ispravnosti vode. Za potrošače u Divošu JKP „Vodovod” Sremska Mitrovica će obezbediti cisternu sa vodom za piće, za osnovne namene.

Heroine u Mitrovici

15nov18:0019:00Heroine u Mitrovici

O događaju

Renomirane umetnice iz Novog Sada, članice Trija „Heroine”, održaće koncert u Baroknoj sali „Muzeja Srema” u Sremskoj MItrovici u sredu, 15. novembra sa početkom u 18 sati.

Кsenija Mijatović Кorom (flauta), Veronika Antunović Marić (oboa) i Slobodanka Stević (klavir) kao kamerni sastav nastupaju još od 2013. godine. Održale su brojne koncerte u Srbiji i inostranstvu, a posebno se izdvajaju njihove koncertne turneje u Italiji (Padova, Venecija, Udine). Izvođački repertoar Trija „Heroine” obuhvata muzička dela različitih epoha, sa posebnim akcentom na za njega originalno pisana dela.

Repertoar kojim će se pomenute umetnice predstaviti na koncertu u Sremskoj Mitrovici obuhvata dela nekoliko eminentnih svetskih i domaćih kompozitora (Mel Boni, Malkolm Arnold, Herman Beftink, Dušan Radić, Isidora Žebeljan, Aleksandra Vrebalov). Biće to sjajna prilika da se i u Sremskoj Mitrovici, sa svim ljubiteljima kamerne muzike, obeleži desetogodišnjica rada Trija „Heroine”.

Кoncert je omogućio Sokoj, a organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart”.

Više

Vreme

(Sreda) 18:00 - 19:00