Jul, 2021

Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”

01jul19:0002(jul 2)20:00Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”

O događaju

Sremska Mitrovica – Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”, pod nazivom „Ovi dani dugi, letnji” biće održan na Žitnom trgu. Organizuje ga Centar za kulturu „Sirmijumart”, pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i uz podršku Uprave za kulturu i sport.

Uz muzičku pratnju „Narodnog orkestra”, scenskim nastupom, koji obuhvata muziku, igru, pesmu, karakteristične i raznovrsne koreografije i narodne nošnje, izvođači će predstaviti deo folklorne tradicije našeg naroda – od dečjih igara, spletova igara i pesama iz različitih delova naše zemlje, do prikaza nekih od običaja i sl.

Prve večeri, odnosno 1. jula 2021. godine, na koncertu koji počinje u 19 sati, to će učiiniti članovi Dečjeg ansambla i njihovi gosti. Druge večeri, odnosno 2. jula 2021. godine, koncertom koji počinje u 20 sati, predstaviće se članovi Prvog ansambla, takođe sa gostima.

Organizator koncerta i svi učesnici sa svojim umetničkim rukovodiocima, upućuju svima toplu dobrodošlicu na koncert, pozivajući ih da zajedno, na pomenuti način, uživaju u ovim danima, dugim, letnjim…

Više

Vreme

1 (Četvrtak) 19:00 - 2 (Petak) 20:00(GMT+02:00)