Decembar, 2022

Dani grčke kulture”

13decCelodnevni dogadjaj17Dani grčke kulture”

O događaju

Manifestacija Dani grčke kulture” koju organizuje Udruženje srpsko-grčkog prijateljstva Irida” održaće se od 13. do 17. decembra u Sremskoj Mitrovici.

U utorak 13. decembra sa početkom u 19 časova, u Galeriji „Lazar Vozarević” će se obratiti gosti programa koji će govoriti o istorijskim odnosima Srbije i Grčke, a u muzičkom delu programa Hor „Irida” će izvesti kompozicije Mikisa Teodorakisa. Planirana je i dodela priznanja „Najhumaniji učenik”.

Za sredu 14. decembra od 18 časova, takođe u sremskomitrovačkoj Galeriji planirano je predavanje „Slavizmi u grčkom jeziku-novogrčkipesnici”, koje će održati dr Predrag Mutavdžić i msr Aleksandra Milanović.

U četvrtak 15. decembra u Muzeju Srema će biti održana radionica vajanja „Autoportet sa grčkim motivima”, namenjena srednjoškolcima, a početak je planiran za 12 časova. Ista radionica biće održana sutradan sa početkom u 12 časova, ali namenjena osnovcima. Obe radionice će voditi akadamska slikarka Ružica Španović. 

Završetak manifestacije predviđen je za subotu 17. decembra u 18 časova u Muzeju Srema biće održan koncert humanitarnog karaktera „Irida i prijatelji”, na kome će nastupiti OŠ „Jovan Popović” DNUK „Kolomejka”, Hor penzionera „Sremci”, Hor „Polifonika”, Ivana Ohmut – klavir, Lea Nedimović – flauta, Alisa Božić – violončelo, Hor i Orkestar „Irida” i gosti iznenađenja. 

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodina i Gradske Uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i gradskih ustanova, Galerije „Lazar Vozarević” i Muzeja Srema.

Više

Vreme

Decembar 13 (Utorak) - 17 (Subota)(GMT-11:00)