Jun, 2023

Da vidimo ko je pravi bećar

25jun09:0012:00Da vidimo ko je pravi bećar

O događaju

U nedelju 25. juna sa početkom u 9 časova održaće se druga Dečija bećarijada” u Martincima, na gazdinstvu porodice Stojnić (Radnička 27) i stadionu FK Borac”. Bećarijada je zamišljena kao manifestacija koja zaokružuje priču o projektu Od semenke do zrelog ploda”.

Predškolci iz Martinaca su 2021. godine poželeli da saznaju kako se rađa, raste i razvija jedna biljka. Uz saradnju vaspitačice Slavice Jovanović i Poljoprivrednog gazdinstva Stojnić deca su kao glavni učesnici projekta odgajili svoj paradajz i papriku, prateći sve faze razvoja biljke – od semena do zrelog ploda.

Na kraju sezone je od plodova njihovog rada skuvan bećarac uz druženje. Tada se rodila ideja da se ovo lepo iskustvo podeli sa drugarima iz drugih grupa i da se uz kuvanje bećarca organizuju i sportske igre takmičarsko-zabavnog karaktera, gde će se pokazati ko je pravi „bećar”, a ove godine biće organizovan i humanitarni bazar za Srđana Jovanovića iz Kuzmina.

Martinački predškolci pozivaju svoje sve ljude dobre volje na druženje uz recitacije, sportske igre i degustaciju bećarca.

Više

Vreme

(Nedelja) 09:00 - 12:00(GMT-11:00)