Novembar, 2022

Besplatno merenje šećera u krvi - ordinacija na točkovima

18nov09:0016:00Besplatno merenje šećera u krvi - ordinacija na točkovima

O događaju

U petak, 18. novembra, na Trgu Ćire Milekića, od 9 do 16 časova, biće postavljeno specijalizovano vozilo u sklopu akcije besplatnog merenja šećera u krvi i stručnog savetovanja u vezi dijabetesa.

Ova akcija deo je projekta  „Prva dijabetološka ordinacija na točkovima”, a organizuje je farmaceutska kuća Pharma Maac d.o.o. Beograd uz podršku Grada Sremska Mitrovica, Doma Zdravlja Sremska Mitrovica, mitrovačkog Udruženja za borbu protiv šećerne bolesti i ustanove Apoteka „Sremska Mitrovica”.

„Prva dijabetološka ordinacija na točkovima” je nacionalni projekat čiji je cilj skretanje pažnje na redovnu kontrolu šećera u krvi i prevencija dijabetesa. Građani kojima se ustanovi visok nivo glikemije, a time i rizik od obolevanja od šećerne bolesti, na poklon će dobiti aparat za merenje šećera u krvi.

Poslednje informacije govore da u svetu ima više od 400 miliona osoba obolelih od dijabetesa, a prognoza je da će ih u 2040. godini biti 642 miliona. Na žalost, smatra se da ovo nije konačan broj jer analize pokazuju da na svetu ima još 46,3% nedijagnostifikovanih slučajeva.

U našoj zemlji od dijabetesa boluje oko 800.000 osoba, dok od posledica ove bolesti godišnje umre oko 3.000 osoba.

Prevencija je pola zdravlja, zato vas pozivamo 18. novembra na Trg Ćire Milekića, od 9 časova.

Više

Vreme

(Petak) 09:00 - 16:00(GMT-11:00)