Maj, 2023

Autokros prvenstvo "Nagrada Srema" 

27majCelodnevni dogadjaj28Autokros prvenstvo "Nagrada Srema" 

O događaju

Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u organizaciji Asu Syrmien racing” , u subotu  i  nedelju 27. i 28. maja  u Šašincima na „Autocross areni” održaće se Nacionalno i otvoreno prvenstvo Sportske automobilske auto – kros asocijacije Srbije NAGRADA SREMA 2023

Prvog dana, u subotu 27. maja održaće se službeni treninzi sa početkom od 12:00 i od 14:30, a za 17 časova zakazane su kvalifikacione trke. Narednog dana sa početkom od 8:30 i 10:30 odražaće se još dve kvalifikacione trke, a finale je zakazano za 14 časova. 

Takmičari će se boriti za „Nagradu Srema 2023”. 

Autokros staze su kružne, zemljane staze, dužine do 2 km koje zahtevaju od vozila da bude dobro upravljivo, a od vozača da poseduje znatno umeće za vožnju na promenljivom terenu. Trenutno u Srbiji postoje 3 licencirane staze za autokros i to su: Autokros arena Srpski Miletić, Somborska arena i Autokros arena Srem u Šašincima. 

Autokros je jedan od najuzbudljivijih moto-sportova koji postoje. To je sport koji zahteva snagu, veštinu i hrabrost vozača, kao i preciznost i brzinu u vožnji. 

Više

Vreme

Maj 27 (Subota) - 28 (Nedelja)(GMT-11:00)