Vesti

Uspešno sprovedena još jedna akcija Ministarstva zdravlja

Sremska Mitrovica – Po preporuci Ministarstva zdravlja Republike Srbije, i u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica danas su organizovani  besplatni preventivni pregledi : kardiološki pregledi (EKG i merenje krvnog pritiska), ultrazvuk abdomena i laboratorijske analize tumor markeri – PSA.

Bolnica je i za ovu akciju obezbedila dovoljan broj lekara i medicinskih sestara i tehničara za rad sa pacijentima, kako bi svi koji dođu i bili pregledani.Sa pacijentima je radilo 6 lekara specijalista, 2 biohemičara, 12 med. sestara/tehničara i 2 službenika, a akcijom su koordinirali glavna sestra bolničke Poliklinike Verica Volarević i direktor bolnice dr Živko Vrcelj.

„Ovo je 18. akcija po redu u kojoj učestvuje mitrovačka bolnica. S obzirom na činjenicu da se redovnim nedeljnim akcijama odaziva veliki broj građana, nesumnjivo je, da pokretanje same akcije od strane Ministarstva zdravlja daje očekivane rezultate, jer je u našoj ustanovi,od samog početka održavanja akcija, preko 3000 pacijenata iskoristilo mogućnost i priliku  da obavi preglede.Tako je i danas – veliki broj naših sugrađana pokazalo je zainteresovanost za akciju, jer željenu proveru zdravstvenog stanja mogu obaviti bez zakazivanja i zdravstvene kartice” – rekao je direktor mitrovačke bolnice dr Živko Vrcelj i dodao da se očekuje da ovakve akcije budu u planu i za narednu godinu, po već ustaljenoj formi.

U današnjoj akciji obavljeno je ukupno 199 pregleda i analiza, od toga 74 kardiološka, 64 UZ abdomena i urađena 61 laboratorijska analiza –tumor markeri prostate (PSA).

Pored Opšte bolnice Sremska Mitrovica, danas su svoja vrata otvorili i domovi zdravlja u Srem. Mitrovici, Šidu, Rumi, Irigu i Inđiji.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719