Košarka, Sport

Sremice veoma zasluženo pobedile na derbi meču Prve rukometne lige

Sremska Mitrovica. Deseto kolo Prve rukometne lige Srbije – Sever. ŽRK “Srem” – ŽRK “Halas Jožef” (Ada). Rezultat  30:25 (15:13). Sudije: Petrović Davor iz Alibunara i Mitanovski Aco iz Kačareva. Delegat, Đikić Zoran iz Alibunara. Gledalaca 100.

Derbi kola na kom su se sastali drugoplasirana ekipa na tabeli iz Ade i ekipa Srema koja je na trećem mestu, završila se za neke neočekivanom pobedom domaćina obzirom na veću reputaciju gostujuće ekipe.

Ono što su pokazale na terenu domaće igračice, zaslužuje sve najbolje pohvale. Dominantnom igrom na parketu, čvrste u odbrani i nezadržive u napadu, iznenadile su gošće koje imaju velike ambicije za ulazak u Super ligu.

U prvom poluvremenu sam početak utakmice pripao je gošćama koje su izuzetno jakom igrom u odbrani zaustavljale napade Sremica a onda u napadima postizale pogotke za vođstvo na meču. Domaće igračice sređuju redove i pred kraj prvog poluvremena nameću svoju prepoznatljivu brzu igru u kontranapadima. Uspevaju prvo da izjednače rezultat a onda i da kraj prvog poluvremena završe u svoju korist od dva gola razlike.

U drugom poluvremenu i pored nekoliko čudnih odluka sudijskog para u korist gostiju, igračice Srema nošene velikom podrškom sa tribina izgaraju na terenu, bore se kao lavice i ne dozvoljavaju protivniku ni jedan trenutak predaha.

U završnici utakmice samo je jedna ekipa dominirala na terenu, ekipa Srema.

Bilo je veliko zadovoljstvo gledati te mlade devojke koje su jednostavno bile nezaustavljive od gošći koje su na kraju meča sa suzama u očima napustile parket hale “Pinki”.

Igračice Srema iako su najmlađa ekipa u ligi, nemaju respekta ni prema kome. Ova sjajna generacija devojaka koju sa klupe veoma uspešno vode Dušan Drča i Saša Kojović sigurno će još dugo godina voditi jednu od vodeći uloga na našoj rukometnoj sceni.

Srem u sastavu: Petrović Dragana-2, Šerfezi Marija, Stefanović Ana-5, Vlaisavljević Anica-2, Gvoka Tijana, Veselinović Nataša (kapiten), Komnenović Tijana-4, Zubović Milica-10, Mihajlović Milica, Čolović Dragana, Ćetković Nataša, Stević Milica-7.

Treneri Drča Dušan i Kojović Saša.

Halas Jožef u sastavu: Mrkšić Jovana, Siđi Čenge-1, Fajka Eva-12, Palatinuš Jutka, Kiralj Agneš, Vučetić Bojana, Vaček Petra-2, Šuranji Ana-2, Zombori Diana, Aksin Kristina-6, Kozma Tamara, Beodranski Valentina-2.

Trener – Božić Boglarka.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719