Vesti

Zamenik gradonačelnice posetio petnaesthiljaditu vakcinisanu Mitrovčanku

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, posetio je dom naše sugrađanke Nataša Kesić, koja je petnaesthiljadita vakcinisana građanka Sremske Mitrovice. Tom prilikom zahvalio se na učešću u procesu imunizacije protiv virusa kovid 19, pre svega na ličnoj odgovornosti ali i na odgovornosti prema lokalnoj i široj društvenoj zajednici.

Zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić, prilikom današnje posete petnaesthiljaditoj vakcinisanoj Nataši Kesić iz Sremske Mitrovice lično se uverio da se ona oseća dobro i da nije bilo nikakvih neželjenih reakcija. 

„Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim Nataši Kesić i svim Mitrovčanima koji su se do sada vakcinisali. Masovna imunizacija počela je devetog marta u Sremskoj Mitrovici i upravo tog dana je ona primila kinesku vakcinu „Sinofarm”. Do današnjeg dana u Sremskoj Mitrovici vakcinisano je preko 19.000, blizu 20.000 stanovnika, što predstavlja oko 25% populacije. Naravno tu se ne zaustavljamo ali se nalazimo na jednom odličnom putu ka formiranju kolektivnog imuniteta. Masovna imunizacija podrazumeva veći obuhvat vakcinisanja populacije ali to nije presudni faktor, bitno je veći procenat populacije vakcinisati u što kraćem periodu jer što je veći protok vremena, veće su i šanse da se virus izmeni i teže ga je kontrolisati. Još jednom pozivam sve naše sugrađane da se što pre vakcinišu, da iskoriste ove mogućnosti i prednosti masovne imunizacije, sad im je to mogućeno da to urade bez prethodnih prijava na portalu eUprave, bez prethodnog zakazivanja. Dovoljno je da ponesu samo svoju ličnu kartu i da se vakcinišu ili u gradu u Hali „Pinki” ili u svojim seoskim zdravstvenim ambulantama”, rekao je Samardžić.

Nataša Kesić iz Sremske Mitrovice vakcinisala se protiv virusa kovid 19 na punktu u PSC „Pinki”. Zahvalila se lekarima i Gradskoj upravi na odličnoj organizaciji vakcinacije.

Kako je rekla Nataša Kesić: „Vakcinisana sam „Sinofarm” kineskom vakcinom. Prezadovoljna sam, nisam imala apsolutno nikakve reakcije. Zahvaljujem se našem gradu što je savršeno organizovao vakcinaciju što je zapravo svima dostupna i zahvalna sam jako na brzini, na organizaciji, na svemu. Zahvaljujem im se i na poseti. Zahvaljujem se na poklonu koji sam dobila. Svim sugrađanima mogu da poručim da vode računa o sebi i o zdravlju svojih najbližih, da poštuju sve mere i da budu disciplinovani.”

Građani koji žele da se vakcinišu mogu da dođu bez prethodne prijave, dovoljno je samo da ponesu ličnu kartu. Punktovi su i dalje u Poslovno-sportskom centru „Pinki”. Pored punkta u hali, vakcinacija se odvija i u seoskim ambulantama od 8 do 15 sati po rasporedu.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719