Odbojka

GŽOK Srem sjajno startovao u novoj sezoni

Sremska Mitrovica. Sala Mitrovačka gimnazija, utakmica bez gledalaca, Srem – Beograd 3:0 (25:21, 25:11, 25:12) sudije Petrović Aleksandar i Rogić Dejan, delegat Murić.

Počela su takmičenja u Super ligi za odbojkašice. Mitrovačke odbojkašice su posle dve sezone provedene u Prvoj ligi Srbije ponovo u elitnom takmičenju sa najboljim ekipama naše zemlje. Da su se za ovu sezonu dobro spremili potvrđuje rezultat u prvom kolu u kome su na svom terenu u hali Mitrovačke gimnazije dočekale ekipu Odbojkaškog kluba Beograd.

U odličnoj igri Mitrovčanke su potpuno nadigrale gošće koje su otpor pružile samo u prvom setu. Posle dosta ravnopravne igre u kojoj su domaće igračice neprestano vodile ali nikako ne uspevajući da naprave veću razliku od četiri poena set se završio pobedom Sremica 25:21. Već tada se videla dominacija Sremovih igračica da bi u naredna dva seta otpor gošći gotovo nestao ali ne toliko zbog njihove slabe igre koliko zbog sjajne igre Sremica. Primački par Savović i  Vasić potpuno je razbio odbranu protivnika. Uz tradicionalno dobru igru korektorke Maje Jovanović i nezaustavljive srednjake Živanović i Andrić te lucidnog tehničarku Roganović gošće i pored želje nisu imale nikakve šanse.

Igra u ovoj utakmici svakako predstavlja ohrabrenje za trenera Kapriša pred teško gostovanje već u Subotu Spartaku iz Subotice i potom meč sa jednim od favorita za prvo mesto ekipom Železničara iz Lajkovca sledećeg ponedeljka.

Trener Kapriš se u ovom  prvom meču opredelio za najiskusniju postavu  primački par Savović i Vasić. tehničarku Roganović, srednjake Živanović i Andrić, korektorku Jovanović i libera Mićunović. Pri kraju utakmice šansu su dovile i mlađe igračice Dunja Grabić i četrnaestogodišnja Ana Mihajlović kojoj je ovo prva utakmica za seniorski tim.

Utakmica je igrana bez prisustva gledalaca u skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom u zemlji.

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

OK Beograd:  Krpović, Grubanov, Mateska, Dragomirović (libero), Rajković, Novosel, Kirov, Pejičić, Berbatović, Kuvekalović, Stojanović, Đelekar, Vasić (libero), Savićević, trener Aleksandar Milović

Najava događaja

04maj10:0017:00Uskršnje fotografisanje i bazar

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630