Odbojka

GŽOK Srem sjajno startovao u novoj sezoni

Sremska Mitrovica. Sala Mitrovačka gimnazija, utakmica bez gledalaca, Srem – Beograd 3:0 (25:21, 25:11, 25:12) sudije Petrović Aleksandar i Rogić Dejan, delegat Murić.

Počela su takmičenja u Super ligi za odbojkašice. Mitrovačke odbojkašice su posle dve sezone provedene u Prvoj ligi Srbije ponovo u elitnom takmičenju sa najboljim ekipama naše zemlje. Da su se za ovu sezonu dobro spremili potvrđuje rezultat u prvom kolu u kome su na svom terenu u hali Mitrovačke gimnazije dočekale ekipu Odbojkaškog kluba Beograd.

U odličnoj igri Mitrovčanke su potpuno nadigrale gošće koje su otpor pružile samo u prvom setu. Posle dosta ravnopravne igre u kojoj su domaće igračice neprestano vodile ali nikako ne uspevajući da naprave veću razliku od četiri poena set se završio pobedom Sremica 25:21. Već tada se videla dominacija Sremovih igračica da bi u naredna dva seta otpor gošći gotovo nestao ali ne toliko zbog njihove slabe igre koliko zbog sjajne igre Sremica. Primački par Savović i  Vasić potpuno je razbio odbranu protivnika. Uz tradicionalno dobru igru korektorke Maje Jovanović i nezaustavljive srednjake Živanović i Andrić te lucidnog tehničarku Roganović gošće i pored želje nisu imale nikakve šanse.

Igra u ovoj utakmici svakako predstavlja ohrabrenje za trenera Kapriša pred teško gostovanje već u Subotu Spartaku iz Subotice i potom meč sa jednim od favorita za prvo mesto ekipom Železničara iz Lajkovca sledećeg ponedeljka.

Trener Kapriš se u ovom  prvom meču opredelio za najiskusniju postavu  primački par Savović i Vasić. tehničarku Roganović, srednjake Živanović i Andrić, korektorku Jovanović i libera Mićunović. Pri kraju utakmice šansu su dovile i mlađe igračice Dunja Grabić i četrnaestogodišnja Ana Mihajlović kojoj je ovo prva utakmica za seniorski tim.

Utakmica je igrana bez prisustva gledalaca u skladu sa trenutnom zdravstvenom situacijom u zemlji.

GŽOK Srem: Savović, Vasić, Roganović, Živanović, Andrić, Jovanović, Mićunović (libero), Grabić, Mihajlović, Narančić, Egić, trener Vladimir Kapriš, pomoćni trener Nikola Kapric.

OK Beograd:  Krpović, Grubanov, Mateska, Dragomirović (libero), Rajković, Novosel, Kirov, Pejičić, Berbatović, Kuvekalović, Stojanović, Đelekar, Vasić (libero), Savićević, trener Aleksandar Milović

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176