Mart, 2022

Promocija knjige „Кao da je bilo juče”

16mar19:0020:00Promocija knjige „Кao da je bilo juče”

O događaju

U organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart”, u sredu, 16. marta u 19 sati u Domu kulture u Ravnju, održaće se promocija knjige „Кao da je bilo juče” autora Radojice Turudića.

„U zbirci priča koje su povezane, može se reći ulančane tako da čine jednu opširnu novelu i vode ovu kompoziciju prema romanu, autor se vraća u prošlost kako bi opisao vreme i događaje koji su obeležili i ukinuli ljudske slobode, ali iz kojih je naš literarni junak izašao kao ojačan, prekaljen. Da se ne zaboravi i da se ne ponovi, moguća je poruka knjige koja podseća na stradanja naroda i pojedinaca koja su trajala. Mogući roman od fragmenata, podseća na 1999. godinu koju pamti i kao godinu apsurda, kad je uniženo dostojanstvo naroda, obesmišljene moralne norme i etički kodeksi… Radojica Turudić čuva od zaborava priče o svom vremenu i prostoru otežalom od viška istorije”, piše o knjizi prof. dr Slađana Milenković.

Pored autora, u programu učestvuju Nedeljko Terzić, pisac i književni kritičar, Slađana Milenković, profesor i doktor srpske književnosti. Program vodi glumac Aleksandar Кrstajić, a muzički deo programa pripada etno grupi „Oganj“ iz Mačvanske Mitrovice, pod rukovodstvom Valentine Tadić.

Radojica Turudić je rođen u Radenkoviću 1960. godine. Radi u Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove i imovinu kao matičar u mačvanskim mesnim kancelarijama koje pripadaju Gradu Sremska Mitrovica.

Кnjiga „Кao da je bilo juče“ je njegova prva knjiga proze, a pre toga je objavio dve knjige poezije „Želim da me neko pamti“ (2014) i „Meni je potreba mirna luka“ (2018).

 

Više

Vreme

(Sreda) 19:00 - 20:00(GMT+01:00)