Izbori

Mitrovačka alternativa – za građanske vrednosti

Sremska Mitrovica – Pod rednim brojem sedam, na lokalne izbore raspisane za 21. jun 2020. godine, izlazi i Grupa građana Mitrovačka alternativa – Pokret slobodnih građana – dr Miroslav Kendrišić, čiju je Listu potvrdila i Gradska izborna komisija. Posle zvaničnog proglašenja održana je konferencija za medije.

Medijima je predstavljen je program sa kojim ova Lista izlazi na lokalne izbore o kome je govorio nosilac Liste, dr Miroslav Kendrišić.

„31. maja smo predali našu Listu za lokane izbore u Sremskoj Mitrovici. Na toj Listi nalaze se naši sugrađani koji su voljni da svoje znanje, iskustvo i ljubav prema svom gradu upotrebe i pretoče u konkretan plan kako grad treba da izgleda i funkcioniše u narednom periodu.  To smo konkretizovali u 20 tačaka i predstavićemo ga svima. Svima nam je cilj da se zajednički borimo za demokratske vrednosti u društvu kome pripadamo. Znamo da je za naš plan potrebna volja, vizija i novi kvalitetni ljudi. Ljudi sa naše liste većinom se  do sada nisu bavili politikom, ali su zato uspešni u svom poslu, porodični, odgovorni i moralni. Žele da se angažuju da bi od našeg grada stvorili bolje mesto za život. Uvereni smo da ćemo sa svima koji vole Sremsku Mitrovicu raditi na unapređenju našeg grada“, rekao je dr Miroslav Kendrišić.

On je dodao da se plan Grupe građana MITROVAČKA ALTERNATIVA – POKRET SLOBODNIH GRAĐANA – DR MIROSLAV KENDRIŠIĆ sastoji od rešenja za neke od najakutnijih problema sa kojima se suočavaju svi građani.

„Potrebno je uvesti potpunu transparentnost rada javnog sektora, izgraditi pokrivenu Gradsku pijacu, definisati urbanističko rešenje celina u centru grada, iskoristiti turističke potencijale grada, izgraditi biciklističke staze na svim magistralnim gradskim pravcima, oplemenjivati gradske ulice i parkove zelenilom, finansirati i sprovesti program energetske efikasnosti, decentralizovati gradske uprave uvođenjem gradskih opština Laćarak i Mačva, završiti izgradnju kanalizacije u Laćarku, izgraditi sportsku halu u Mačvanskoj Mitrovici, rešiti problem parkiranja u centru grada, sufinansirati gradski prevoz penzionerima i drugim kategorijama stanovništva. U nizu konkretnih predloga koje nudimo nalazi se i izgradnja azila za napuštene životinje, prelazak na e-upravu, pravilno oporezovanje građevinskog zemljišta, povećanje sredstava kojima se dotira boravak dece u vrtićima, povećanje budžeta za kulturu, uvođenje reda u sistem socijalne zaštite u gradu, uređenje parkove, proširenje zelenih površina, kao i rešenje problema bespravnih objekata koji se ne mogu legalizovati“, dodao je dr Kendrišić.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630