Vesti

Malci genijalaci osvojili 6 medelja

Sremska Mitrovica – Na regionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici polaznici Edukativnog centra „Malac genijalac” iz našeg grada osvojili su čak šest medalja.

Naši, mitrovački malci genijalci su na takmičenju u Kovinu 1. decembra, osvojili šest medalja, u jakoj konkurenciji  polaznika iz osam škola, odnosno centara. Povodom njihovog uspeha upriličen je prijem u Gradskoj kući gde je male genijalce ugostio načelnik Uprave za obrazovanje, kulituru i sport Ilija Nedić.

Tom prilikom načelnik Ilija Nedić čestitao je polaznicima Centra „Malac genijalac”, Zorici Elor koja vodi ovaj Centar na zapaženim rezultatima na prethodnim takmičenjima i dodao: „Zahvaljujući radu Edukativnog centra i pre svega podršci roditelja bez čije pomoći ovakav rezultat ne bi bio moguć, ostvaren je ovaj uspeh. Gradska uprava za obrazovanje kulturu i sport prepoznala je ovu ideju gospođe Elor i Edukativnog centra „Malac genijalac” pružili smo svesrdnu podršku, finansiramo kompletan program obuke za polaznike ovog centra, a tako  ćemo nastaviti i dalje.”

„Za ove tri godine je prošlo oko 160 dece kroz Edukativni centar „Malac genijalac”, ove godine imamo 20 polaznika i videli ste danas na osnovu njihovih rezultata da je ta priča koja je krenula pre tri godine doživela na ovom takmičenju neki svoj vrhunac, a naravno očekujemo da se takav trend rada i dalje nastavi, ” istakao je Nedić.

Dve zlatne medalje osvojila je Jovana Simić koja je bila najbolja kako u mentalnom, tako i u pismenom delu takmičenja, ona je za 20 minuta bez greške uradila 120 zadataka. Dimitrije Skakun osvojio je drugo mesto u pisanom delu, a u usmenom delu treće. Bosiljka Marković osvojila je bronzanu medalju u pismenom delu, a Uroš Banovački osvojio je takođe bronzu u mentalnom delu takmičenja.

Mnogo su važni rezultati koji se postižu preko sveobuhvatnog razvoja kognitivnih sposobnosti deteta, kao što su: pažnja, memorija, koncentracija, vizuelizacija, mašta, samopouzdanje… Edukativni centar „Malac genijalac” dobio i je pehar kao škola sa najvećim procentom tačnih zadataka – 94%.

 „Vredno smo radili i dosta vežbali u prethodnom periodu, bilo nam je lepo u Kovinu, zadovoljni smo postignutim rezultatima. Isti uspeh pokušaćemo da ponovimo i na novim regionalnim takmičenjima koja nas čekaju na proleće već od marta, a u junu mesecu nastupićemo i na međunarodnom takmičenju u Beogradu”, rekla je Zorica Elor.

Škola mentalne aritmetike „Malac genijalac” internacionalni je edukativni sistem namenjen zdravom razvoju mozga. Ciljevi „Malca genijalca” su podsticanje i razvijanje intelektualnih veština i sposobnosti dece počev od ranog perioda života.

Osvajač dve medalje u Kovinu Dimitrije Skakun kaže da je učenik petog razreda i ima deset godina i dodaje: „Volim da idem u Eukativni centar „Malac genijalac”, ovde idem već duže od godinu dana. Na takmičenju je bilo odlično. Zadovoljan sam postignutim rezultatima, ali očekujem još bolje u budućnosti.”

Njegova mama Vesna Skakun rekla je: „Dimitrije zaista jako voli matematiku, naklonjen je tome, tako da voli da posećuje ovu školu. Saradnja sa školom je odlična, Dimitrije je osvojio drugo mesto u mentalnom računanju i u pismenom je osvojio treće mesto.  Veoma smo zadovoljni, prošle godine je na Međuarodnom takmičenju ušao među prvih deset, bio je sedmi i to  je bio veliki uspeh. Sve što uči ovde pomaže mu i u redovnom školovaju, kao i da razvija sopstvene kreativne sposobnosti.”

Škola je namenjena deci, uzrasta od četiri do 12 godina (završno sa 14), jer se u tom periodu dečiji mozak se najdinamičnije razvija. Upotrebom abakusa aktiviraju se obe moždane hemisfere čime se postiže maksimalan intelektualni potencijal. Nakon savladavanja rada na abakusu, deca postaju Malci Genijalci.

U stanju su da obavljaju komplikovane računske operacije kao što su: 235 + 64 + 361 – 97 + 196 – 98 = … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za samo par sekundi! Ovu sposobnost Malac Genijalac zadržava zauvek, posedujući je tokom čitavog života. Međutim brzo mentalno računanje je samo jedna od veština koju Malci savlađuju.

Ovo je prva škola u zemlji koja radi po japanskom modelu, po najsavremenijem programu u ovoj oblasti. Škola zadovoljava sve uslove koji se tiču mentalnog razvoja dece. Za to, se koriste posebne metode u izvođenju nastave pored onih tradicionalnih metodičkih i didaktičkih, postoji i onlajn platforma. Na ovaj način deca od kuće, zajedno sa roditeljima, mogu da prate predavanja, da rade domaće zadatke, da komuniciraju sa predavačima.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630