Ostalo, Sport

Zlatni takmičari „Sirmiuma”

Sremska Mitrovica – U nedelju, 17. novembra Beočin je bio domaćin 21. Karate Kupa Vojvodine na kojem su članovi Karate kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice ostvarili zapažene rezultate.

Tehnički ogrganizator takmičenja bili su Vojvođanska karate unija i klubovi „JU karate do” i „Budo”, a isto je okupilo 17 klubova i 187 takmičara u svim uzrasnim kategorijama.

„Sirmium” je nastupio sa 34 takmičara koji su plenili svojim sportskim znanjem i umećem. U generalnom plasmanu klub iz Sremske Mitrovice je osvojio prvo mesto sa ukupno osvojenih 220 bodova, na drugom mestu se našao Karate klub „Budo” iz Novog Sada, dok je treći bio Karate klub „Uljma” iz Uljme.

Takmičari „Sirmiuma” su osvojili ukupno 68 medalja i to 34 zlatne, 21 srebrnu i 13 bronzanih. Za najuspešnijeg takmičara u muškoj konkurenciji proglašen je Aleksandar Sikin sa osvojenih 6 zlatnih medalja, dok je drugo mesto pripalo Vuku Petroviću sa pet zlata i jednim srebrom.

U ženskoj konkurenciji dve takmičarke „Sirmiuma” su podelile treće mesto u generalnom plasmanu i to Kalina Maksimović i Andrea Aničić koje su osvojile po pet zlatnih medalja.

Mlazne medalje osvojili su i Tea Stanojević, Đurđina Ilić, Boško Ćirić, Nemanja Žunić, Mihajlo Tomić, Mladen Marković, Una Maksimović, Tamara Nikolovski, Nikola Milinković, Đorđe Kopčić, Lena Teodosić, Vladimir Pavlešin, Emilija Cvetenić i Milica Krstić.

Srebrne medalje su osvojili: Luka Petrović, Bogdan Milićević, Luka Jokić, Jelena Tomić, Aleksa Milićević, Uroš Milinković, Uroš Babić, Lara Foro, Srđan Ilić, Stefan Tomić, Tijana Ivković i Tijana Sretenović.

Bronzane medalje uzeli su: Maša Krivošija, Bojana Sretenović, Ema Petrović i Vukašin Krivošija.

„Veoma smo ponosni na naše takmičare koji su zajedno sa svojim trenerim dali ogroman doprinos u promociji Karate kluba „Sirmium” koji ove godine slavi 45 godina postojanja karate sporta u Sremskoj Mitrovici”, kažu u upravi kluba. Naredno takmičenje je Kup Srbije koji će se održati u Sremskoj Mitrovici 1. decembra.

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719