Vesti

Počela grejna sezona

Sremska Mitrovica – Grejanje je startovalo u punom obimu na teritoriji Sremske Mitrovice. Energenata, za sada ima dovoljno, saopštio je Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija”, na konferenciji za novinare i dodao da očekuje da će grejna sezona proći u redu, kao i prethodne.

Korisnici koji se greju preko lokalnih kotlarnica osetili su još jutros tople radijatore, a da bi se zagrejao kompletan sistem, potrebno je oko 20 sati, tako da u večernjim satima svi mogu da očekuju mlake radijatore. Nisu u pitaju tople probe, ističu nadležni iz JKP „Toplifikacija”, jednostavno, od jutros se nalazimo u redovnom sistemu i režimu grejanja.

Povodom početaka grejne sezone Slavko Sladojević direktor JKP „Toplifikacija” rekao je da protiče sve u redu: „Mitrovica je od jutros startovala sa grejanjem, a dalje će sve zavisiti od spoljnih temperatura, pošto je sistem automatizovan. Režim će prilagođavati grejanje spoljnoj temperaturi, ako temperature u toku dana budu prelazile 20 i nešto stepeni, verovatno će se sistem sam isključiti, ali kako temperatura bude padala, sistem se prilagođava tome, tako da ne bi trebalo biti problema. Važi isti režim kao prethodnih godina, pridržavaćemo se temperature u stanovima koja je propisana Gradskom odlukom.”

Kako je dodao, temperatura u stanovima će biti 20 stepeni, ili dva stepena više ili manje. Inače, prethodnih grejnih sezona temperatura se kretala proseku negde oko 21,5 do 22 stepena. Nastojaće da tako i ostane.

Kad je reč cenama grejanja, Sladojević navodi: „Trebalo je da se primeni nova cena od 15. oktobra ali je Gradsko veće donelo odluku da odgodimo primenu, dok ne krene grejanje, danas kreće grejanje tako da će nova cena važiti od 1. novembra. Povećanje se kreće za one koji plaćaju po metru kvadratnom oko 7 ili 7,5%, a za one koji plaćaju po potrošnji oko 13% u proseku je negde oko 10% s tim što fiksni deo cene kod onih koji plaćaju po potrošnji ostaje isti nije se menjao.”

Mitrovica greje oko 3450 stanova ili oko 250.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora. Period za odjavu sa daljinskog sistema grejanja je prošao, a nije bilo toliko zahteva, kao prethodnih godina.

„Kad je reč o energenatima, mazuta imamo dovoljno”, kaže Sladojević i dodaje: „Rezervoari su puni, ono što smo mogli da napunimo mi smo napunili i do Nove godine su obezbeđene sigurne zalihe, a za dalje su obezbeđena finansijska sredstva, tako da ne očekemo probleme i smatramo da će ova grejna sezona proći u redu, kao i prethodne.”

Grejni dan radnim danima traje od 6 do 21 sat, a vikendom od 7 do 22 sata, što je regulisano Gradskom odlukom.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630