Vesti

Uvedene nove mere proglašenjem vanredne situacije

Sremska Mitrovica – Proglašenjem vanredne situacije na celoj teritoriji Grada Sremska Mitrovica zbog nastanka elementarne nepogode širenjem epidemije zarazne bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 donete su nove mere u cilju zaštite bezbednosti, zaštite života i zdravlja stanovništva.

1. ZABRANJUJE SE okupljanje na otvorenom prostoru za više od 5 lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra između lica i odgovarajuće mere zaštite.

2. U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru zabranjuje se okupljanje za više od 5 lica.

3. U zatvorenom prostoru može da boravi jedna osoba na 4 m2, uz obaveznu primenu mera zaštite i fizičke distance.

4. Radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara se, dok traje elementarna nepogoda širenjem zarazne bolesti Kovid-19, ograničava na period od 6 do 23 sata, svaki dan.

5. U ugostiteljskim, trgovinskim, zanatskim i objektima za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara, može da boravi jedno lice na 4 m2, uz obavezu nošenja zaštitnih maski i poštovanja fizičke distance od dva metra.

6. Obavezuju se vlasnici ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara da na ulazu u objekat istaknu koliko ukupno lica može istovremeno da boravi u objektu u odnosu na površinu objekta.

7. U ugostiteljskim objektima za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

8. ZABRANJUJE SE organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

9. U kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes-centrima, teretanama i javnom prevozu obavezno je nošenje maski i rukavica, uz redovno provetravanje i dezinfekciju objekata i vozila.

10. ZABRANJUJE SE rad gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici dok traje elementarna nepogoda izazvana širenjem zarazne bolesti Kovid-19.

Najava događaja

01maj16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Grafičara iz Beograda

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630