Vesti

Uspeh Laćaraca na Republičkoj „Pažljivkovoj smotri”

KRAGUJEVAC – Ekipe „Zmajevci” iz Sremske Mitrovice i „Trivini đaci” iz Laćarka ostvarili su visoke rezultate na Republičkoj „Pažljivkovoj smotri”, koja se ove godine održala u Kragujevcu.

Učenici su pokazali zavidno znanje u oblasti poznavanja saobraćajnih pravila, tako da je ekipa prvaka „Zmajevci” osvojila četvrto, dok su učenici drugog razreda iz Laćarka osvojili treće mesto, i uz diplome i pehare dobili i bicikle kao nagradu za pokazano znanje.

Tokom takmičenja, deca su imala priliku da pokažu svoje znanje rešavajući zadatke kroz igru, poligone i druženje. Ovakav pristup omogućava deci da steknu ispravne stavove o saobraćaju, o tome šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama, kao i da utvrde postojeća i usvoje nova znanja o bezbednom učešću u saobraćaju.

„Pažljivkova smotra” kao projekat Agencije za bezbednost Saobraćaja Republke Srbije je u proteklih šest meseci upriličena je u 80 lokalnih samouprava i okupila oko 120.000 dece, predškolaca i učenike prvog i drugog razreda, dok je na Republičkoj smotri u Kragujevcu tokom dva dana takmičenja učestvovalo oko 400 mališana iz 27 lokalnih samouprava.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069