Vesti

Ponosni na najbolje učenike – Đak generacije 2023/24.

SREMSKA MITROVICA – Tradicionalne nagrade „Đak generacije” uručene su najboljim učenicama i učenicima sa teritorije Grada Sremska Mitrovica za izuzetne rezultate tokom svog školovanja. Nagrade je obezbedio Grad, Gradska uprava za obrazovanje donela je odluke o dodeli nagrade na osnovu predloga nastavničkih veća svih osnovnih i srednjih škola.

U ime Grada, nagrađene mlade Mitrovčane i njihove goste je pozdravila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Nagrada podrazumeva dodelu diplome i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara. Svečanost uručenja je održana je u Gradskoj kući u prisustvu učenika, članova njihovih porodica i nastavnika.

„Izuzetno smo ponosni što možemo da nagradimo naše najvrednije učenike, koji su svojim trudom i zalaganjem ostvarili vrhunske rezultate. Grad je izdvojio, kao i ranijih godina, i ove godine, sredstva za novčanu nagradu u iznosu od po 20.000 dinara. Pored novčanog dela dobili su na poklon vredne knjige koje će im ostati kao uspomena i diplome. Tradicija nagrađivanja najboljih traje dvadeset godina, a dobru tradiciju ne treba menjati. Svim đacima koji su se puno trudili tokom ovih godina, da postignu ovakav uspeh, čestitam i želim i dalje uspeh u školovanju,” rekao je Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Kako bi učenik bio proglašen za Đaka generacije mora da ispunjava najpre neke osnovne kriterijume, kao što je odličan uspeh (5,00) kroz sve godine školovanja i to sa primernim vladanjem.

Ninković Filip đak generacije OŠ „Boško Palkovljević Pinki” izrazio je zahvalnost: „Ponosan sam što sam proglašen đakom generacije u našoj školi. Organizacija ovog događaja je izvanredna, i veoma sam zahvalan svojim nastavnicima i roditeljima na podršci. Mislim da nema reči koje mogu opisati moje osećanje zadovoljstva i sreće.”

Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji našeg Grada, pored odličnog uspeha i primernog vladanja su poštovani u svojoj školi, a svojim primerom ističu prave vrednosti znanje, humanost i drugarstvo.

Ilija Sretenović učenik je Muzičke škole „Petar Krančević” i kaže da je vredno radio kako bi bio proglašen za Đaka generacije: „Čast mi je što sam deo ove svečanosti. Grad nam pruža, ne samo materijalnu, već i moralnu podršku, što je izuzetno važno za naš napredak.”

Mitrovački učenici su vredno učili i radili tokom školovanja, a za ova priznanja, takođe se vrednuju diplome sa takmičenja koja organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mia Teševkić Đaka generacije Mitrovačke gimnazije naglasila je važnost podrške Grada i profesora: „Cenim ovu dugogodišnju tradiciju koju Sremska Mitrovica ima da nagrađuje svoje najbolje učenike. Moj uspeh, mislim da je rezultat kako ličnog rada, tako i stručne pomoći profesora.”

Učenice i učenici generacije školske 2023/2024. godine sa teritorije Grada Sremska Mitrovica su:

Nagrađeni osnovci:

– Vanja Zorić, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Sremska Mitrovica

– Katarina Dražić, OŠ „Jovan Popović” Sremska Mitrovica

– Nina Vlajković, OŠ „Sveti Sava” Sremska Mitrovica

– Marija Popović, ŠOSO „Radivoj Popović” Sremska Mitrovica (osnovno obrazovanje)

– Filip Ninković, OŠ „Boško Palkovljević Pinki” Sremska Mitrovica

– Jela Šajić, OŠ „Slobodan Bajić Paja” Sremska Mitrovica

– Marija Stanić, OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica

– Nemanja Lujić, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” Laćarak

– Dragan Savić, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Martinci

– Kristina Filipović, OŠ „Branko Radičević” Kuzmin

– Vuk Nemarović, Muzička škola „Petar Krančević” (osnovno obrazovanje)

Nagrađeni srednjoškolci:

– Nikolina Milošević, Ekonomska škola „9. maj” Sremska Mitrovica

– Jovana Stojković, Prehrambeno-šumarska i hemijska škola Sremska Mitrovica

– Petar Kukić, Srednja tehnička škola „Nikola Tesla” Sremska Mitrovica

– Pavle Stojanac, Medicinska škola „Draginja Nikšić” Sremska Mitrovica

– Ilija Sretenović, Muzička škola „Petar Krančević”, Sremska Mitrovica (srednjoškolsko obrazovanje)

– Sreten Skoko, ŠOSO „Radivoj Popović” (srednjoškolsko obrazovanje)

– Mia Teševkić, Mitrovačka gimnazija.

Sremska Mitrovica živi 

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069