Vesti

Održana završna konferencija „Elevator pitch – predstavljanje najboljih preduzetničkih ideja”

SREMSKA MITROVICA – U sali hotela Srem u Sremskoj Mitrovici, održana je završna konferencija „Elevator pitch – predstavljanje najboljih preduzetničkih ideja” i takmičenje u predstavljanju biznis ideja mladih. Na takmičenju učestvovalo je 40 mladih sa teritorije Srema i Tuzlanskog kantona koji su u proteklih 10 meseci pohadjali obuke iz Soft skills-a, finansijske pismenosti i preduzetništva, a nakon obuka su zajedno sa mentorima kreirali svoje biznis ideje i biznis planove i na događaju predstavljeno je 20 biznis ideja.

Na skupu su se prisutnima obratili:

Uroš Veselinović, pomoćnik gradonačelnice grada Sremska Mitrovica

Martin Klauke, šef operacije, Sektor II Delegacije EU u Republici Srbiji

Sanda Šimić, v.d. pomoćnica ministarke zadužena za Programe evropske teritorijalne saradnje, Ministarstvo za EU integracije (video obraćanje)

Stela Dukić, Centar za edukaciju mladih, Travnik

Ivan Topalović, Centar za omladinski rad, Novi Sad

Tročlana komisija u sastavu:

• Marijana Grabić, direktorica Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica

• Darko Radičanin, izvršni direktor Dostignuća mladih u Srbiji

• Ismet Sokoljanin, Fondacija Tuzlanske zajednice ocenila je biznis ideje i pobedu su odnele 3 biznis ideje iz Srbije i 3 biznis ideje iz Bosne i Hercegovine.

Pobedničke ekipe osvojile su laptopove koji će im služiti u daljoj realizaciji svojih biznis ideja, kao i dodatna 2 meseca mentorstva od strane stručnjaka iz oblasti preduzetništva.

Pored takmičenja, na završnoj konferenciji održana je i panel diskusija. Mladima su svoje preduzetničke priče predstavili:

• Andrea Todorović, nail master i preduzetnica

• Marjan Cvetković, direktor ING AGENCY

• Dragan Kovačević, direktor ZEQUESTER

Centar za omladinki rad iz Novog Sada, u partnerstvu sa Udruženjem mladih „UM” iz Sremke Mitrovice i partnerima iz Bosne i Hercegovine, sprovodi projekat „SVE NA JEDNOM MESTU – Za podršku omladinskom preduzetništvu u prekograničnoj saradnji”. „Sve na jednom mestu” je program obuke namenjen mladim ljudima koji žele da unaprede svoje znanje i veštine i u potrazi su za poslom ili žele da pokrenu svoje preduzeće. Bez obzira kojom profesijom planiraju mladi da se bave, korišćenje finansija, preduzetničke i prenosive veštine su sastavni deo svakog posla, te je u skladu sa tim i kreiran „Sve na jednom mestu” model koji na jednom mestu obuhvata sve što je potrebno mladima kako bi brzo i lako došli do posla.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069