Vesti

Dan porodice okupio Mitrovčane

SREMSKA MITROVICA – U porti hrama Svetih Sirmijskih mučenika u mitrovačkom naselju „Mala Bosna” upriličen je „Dan porodice”.

Na ovogodišnjoj manifestaciji podeljena su auto sedišta za mitrovačke bebe rođene u maju i junu mesecu.

Kako je rekao Branko Jakovljević, jedan od organizatora manifestacije, udruženje „Mostovi na Drini”, uz veliku podršku Grada Sremska Mitrovica, po 4. put organizuje „Dan porodice”. Deca su uživala u brojnim sadržajima, a organizatori su se svojski potrudili da i ove godine prirede jedan lep dan za najmlađe sugrađane i njihove porodice. Dečija predstava, animatori, kreativne radionice, mini luna park, slikanje po licu i još mnogo toga, a pre svega lepo druženje, okupilo je veliki broj dece.

Iz „Male Bosne” je poslata poruka da je porodica najvažniji element svakog društva, za šta se vredi boriti kako bi bila što jača i lepša, rekao je Jakovljević.

U sklopu ove izuzetno posećene manifestacije priređen je i bioskop na otvorenom za najmlađe i za celu porodicu, koji će imati priliku da od 19:30 časova uživaju u animiranom filmu „Čarolija meseca”.

Akcija podele auto sedišta za sve mitrovačke bebe koja je počela prošle godine, nastavila se i ove godine, a „Dan porodice” je bio odlična prilika za ovu akciju koju realizuje Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja, kao jednu od mera pronatalitetne politike, s ciljem povećanja zaštite i bezbednosti najmlađih sugrađana, kao najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Jasna Poznanović v.d. načelnika Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove je tim povodom rekla da je podeljeno 67 auto sedišta koja su univerzalnog tipa, namenjena svim uzrastima dece do 36kg težine. U skorijem periodu biće održana podela auto sedišta za bebe rođene u julu i avgustu, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Sremska Mitrovica živi

Najava događaja

30apr12:0013:00Humanitarni bazar u Bajićevoj školi

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7691117.1205117.4719