Vesti

Porodica u digitalnom svetu

Sremska Mitrovica – Obeležavajući Međunarodni dan porodice u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” pod sloganom „Porodica u digitalnom svetu” održan je niz radionica u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, Društvom fizičara Srbije – podružnica Srem i Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Prostor škole bio je podeljen u nekoliko celina, učenici, nastavnici i roditelji učestvovali su u nizu aktivnosti i radionicama, a potom su imali priliku da uživaju u istraživanju svemira putem teleskopa, koji je bio postavljen na otvorenom.

„Voleo bih da ovaj dan bude svaki dan u godini, kako bismo svi shvatili kolika je vrednost porodice i naše dece. Svi događaji koji su iza nas ukazuju da smo se izgubili, kao i autoritet i čvrstina porodice, a to je osnov društva da bismo svi zajedno napredovali,” rekao je v. d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić.

Dan porodice obeležava se u svetu već tri decenije, a u našem gradu, treći put za redom, sa ciljem da se ukaže na značaj porodice kao celine i osnove za razvoj svakog pojedinca, pa i čitavog društva.

Sonja Tucaković, direktorica škole podsetila je na značaj obeležavanja ovog datuma: „Međunarodni dan porodice je počeo da se obeležava u svetu 1994. godine kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvrstila u kalendar važnih datuma taj dan. U našoj školi se obeležava pod sloganom „Porodica u digitalnom svetu”. Cilj okupljanja je uključivanje roditelja i dece u aktivnosti škole i zajedničko, kvalitetno provedeno vreme.”

Ideja je bila da se ovom manifestacijom ukaže na prednosti implementiranja digitalnih izvora i alata u funkciju porodice tako da ona bude otvorenija za nova znanja, ali i da se, istovremeno, unutar te porodice neguje zajedništvo i uzajamno poštovanje van digitalnog sveta i, još jednom, skrene pažnja na zamke koje nam donosi nepregledna mogućnost izbora.

Obeležavanje Međunarodnog dana porodice, 15. maja, u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” okupilo je učesnike bez obzira na starosnu dob, svi posetioci, mogli su da učestvuju u radionicama.

Iako se u poslednjih 30 godina tradicionalna porodična jedinica značajno promenila i razvila, iako ne postoji koncept porodice koji se univerzalno primenjuje, njen značaj je ostao isti. Kao osnovna ćelija društva, porodica treba da bude osnažena sa svakog aspekta jer je zdrava porodica jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca ali i zdravog društva.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929