Vesti

Usvojen Plan kapitalnih investicija

Sremska Mitrovica – Skupština Grada Sremska Mitrovica na 28. sednici održanoj u sredu, 12. aprila, usvojila je Plan kapitalnih investicija Grada Sremska Mitrovica za period od 2023. do 2025. godine.

Plan je izrađen u okviru programa „EU Exchange 6”, a pod supervizijom i u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Kako je rekao Peter Samardžić, zamenik gradonačelnice i predsednik gradske Komisije za kapitalne investicije, učesnici u predlaganju kapitalnih projekata koji su se našli u ovom Planu su korisnici budžetskih sredstava, a učesnici u rangiranju, selekciji i vrednovanju projekata su Komisija za kapitalne investicije, Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove i imovinu i Gradska uprava za budžet i lokalni ekonomski razvoj.

Svi projekti, kojih ima 32, rangirani su prema dva kriterijuma, po oblasti i po spremnosti, što ukazuje na to da su u pitanju projekti koji su spremni za realizaciju, odnosno za koje postoji projektno-tehnička dokumentacija ili obezbeđeni izvori finansiranja. To ne znači da se neće realizovati projekti za koje se dokumentacija uradi u međuvremenu ili projekti koji se realizuju kroz razne nacionalne ili pokrajinske programe, rekao je Samardžić.

Od 32 projekta Samardžić je izdvojio izgradnju Centra za lovni turizam, s obzirom na to da je lovni turizam u povoju i u budućnosti će korist od ovog vida turizma imati ne samo lovci, nego svi građani Mitrovice, kao i projekat sanacije pozorišta „Dobrica Milutinović”, ističući da od 32 kapitalna projekata 15 je iz oblasti obrazovanja, 6 iz kulture i 3 iz oblasti sporta.

To ukazuju na činjenicu da su obrazovanje i društvene delatnosti prioriteti lokalne samouprave u daljem razvoju Grada, te će gradska uprava i dalje aktivno raditi na onome što je započela, a to je rekonstrukcija starih i izgradnja novih vrtića i škola, kao i objekata ustanova kulture i sportske infrastrukture, zaključio je Samardžić.

Najava događaja

22dec18:0019:0035. Međunarodni „Domis enterijeri” turnir u malom fudbalu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8194117.1709117.5224