Vesti

Muzička škola – prijava za upis

Sremska Mitrovica – Muzička edukacija može pružiti mnoge prednosti vašem detetu, a takođe može biti sjajan način da se provede vreme i stvori nova prijateljstva.

Pohađanje muzičke škole može pomoći u razvoju kognitivnih, emotivnih i socijalnih veština kod dece. Muzika podrazumeva razumevanje simbola i koda, što može pomoći u razvoju apstraktnog mišljenja i logike. Vežbanje instrumenta takođe može pomoći u razvoju fine motorike i koordinacije pokreta, što je korisno u drugim oblastima života.

Pored toga, muzičko obrazovanje takođe može pomoći u razvoju emotivnih veština. Muzika je jezik emocija i može pomoći u razvijanju izražajnosti i kreativnosti kod dece. Učenje kako da izraze svoje emocije kroz muziku može pomoći u razvoju emocionalne inteligencije i samosvesti.

Pored toga, muzičko obrazovanje može poboljšati socijalne veštine kod dece. Učenje sviranja u ansamblu može pomoći u razvoju timskog rada, slušanja i poštovanja drugih, kao i komunikacije. Učenici muzičke škole imaju priliku da upoznaju nove ljude, steknu prijateljstva i budu deo zajednice muzičkih entuzijasta.

Na kraju, muzička edukacija može pozitivno uticati na fizičko zdravlje i dobrobit dece. Vežbanje instrumenta može pomoći u poboljšanju držanja tela i disanja, što može pomoći u sprečavanju zdravstvenih problema poput bolova u leđima i respiratornih bolesti. Takođe, muzika ima pozitivan uticaj na mentalno zdravlje, smanjujući stres i anksioznost, i poboljšavajući raspoloženje.

Verujem da će vaše dete uživati u pohađanju muzičke škole, a takođe će razviti mnoge veštine koje će mu biti korisne u životu. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o upisu u muzičku školu, slobodno nas kontaktirajte i zapratite nas na društvenim mrežama.

 Radujem se što ćemo zajedno raditi na razvoju vašeg deteta.

PRIJAVE za polaganje prijemnog ispita za upis učenika u Muzičku školu su u toku.

Sve informacije možete pronaći na sajtu naše škole http://mskrancevic.edu.rs/o_nama/prijemni/prijemni-ispit-i-upis-u-osnovnu-muzicku-skolu/, a za dodatna pitanja nas možete pozvati na broj telefona 022/639-061.

Na prijemnom ispitu koji će se realizovati 9. i 10. juna 2023. godine (petak i subota) za sve instrumente. Vrši se provera sledećih sposobnosti:

• sluha (kandidat peva dve pesme obrađene na časovima pripreme)
• ritma (kandidat reprodukuje zadate ritmičke modele)
• muzičke memorije (kandidat reprodukuje zadate muzičke motive)
• opšte psiho – fizičke sposobnosti.

Svaki kandidat se ocenjuje bodovima od 1 do 5 za svaku sposobnost koja se proverava, tako da maksimalan broj bodova iznosi 20.

Za proveru muzičkih sposobnosti pripremiti 2 dečje pesmice: „Pekarčić” i pesmicu po slobodnom izboru.

Po završetku prijemnih ispita, dana 15. juna 2023. godine (četvrtak) u 12 časova, biće formirana rang lista i spisak primljenih kandidata u kancelariji administrativnog radnika.

Pohađanje muzičke škole je besplatno!

Najava događaja

01okt09:0016:00Manifestacija „Gljive kao hrana i lek”

01okt10:0013:00Centar bez automobila – kroz Sirmium na biciklu

01okt15:0016:45Radnički dočekuje Grafičar iz Beograda

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8480117.1996117.5512