Vesti

Uz e-AGRAR lakše do subvencija

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica prati trendove kada je digitalizacija u pitanju, što građanima omogućava da brzo, lako i komforno obave veliki deo administrativnih poslova elektronskim putem, bez odlaska na šalter. Novina u oblasti usluga elektronske uprave jeste platforma eAgrar namenjena poljoprivrednicima, koji od 20. marta mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u elektronskom registru.

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Sremska Mitrovica se ubrzano i snažno razvija što nameće potrebu da se ide u susret eGrađaninu, što može postati svako ko se registruje na Portalu elektronske uprave i da bez čekanja u redu i trošenja dragocenog vremena ostvari željenu uslugu, među brojnim koje lokalna samouprava omogućava. Danas građani mogu brzo i lako da dođu do dokumenata iz matične službe, prijave dete u vrtić, pribave određena dokumenta, poreska rešenja i još mnogo toga, a nova platforma eAgrar, nemanjena je poljoprivrednicima sa ciljem da im olakša i ubrza administrativne poslove.

Samardžić je istakao da u Sremskoj Mitrovici ima preko 6.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, a kada se jednom kreira elektronski registar, putem platforme eAgrar, gazdinstvima će biti olakšano korišćenje brojnih usluga, kao i ostvarivanje prava na subvencije i druge podsticaje u poljoprivredi.

Direktor Poljoprivredne stručne službe Stevan Savčić je rekao da će poljoprivrednici dobiti svu potrebnu pomoć u vezi nejasnoća kada je korišćenje ove usluge u pitanju, koju mogu potražiti u prostorijama PSS-a. Ova platforma nudi brojne usluge poljoprivrednicima, a registraciju i preregistraciju gazdinstva na platformi eAgrar poljoprivrednici treba da urade do 1. aprila 2023. godine kako bi, između ostalog, stekli i pravo na subvencije, za koje prijava počinje već početkom aprila.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291