Vesti

Razglednica iz Banja Luke

Banja Luka – U bratskom gradu Banja Luci otvoren je treći Međunarodni sajam turizma “Banja Luka 2023”. Sajam je otvorio gradonačelnik Draško Stanivuković, a na ovom sajmu učestvuje i Grad Sremska Mitrovica.

Kako je rekao Dušan Drča, direktor gradske Turističke organizacije, ovo je prilika da podsetimo sve stanovnike nama bratskog grada na lepote i zanimljivosti koje Mitrovica nudi. Gradska Turistička organizacija, pod sloganom: “Dođi, doživi, zapamti – grad vredniji od carske kćeri”, predstavlja Sremsku Mitrovicu na način kakav naš grad zaslužuje. Prezentovani su brojni turistički potencijali uz osvrt na Gradsku plažu, SRP „Zasavica“ , a nije izostalo ni predstavljanje tradicije koju Mitrovica neguje, tako da je drevna tehnika pustovanja vune izazvala veliku pažnju posetilaca. Najavljena je “Borba za Sirmijum”- prva OCR trka u Sremskoj Mitrovici, događaj planiran pred sam početak leta, za koji vlada veliko interesovanje, a za koji su prijave takmičara u toku.

Drča je dodao da je mitrovački štand privukao veliku pažnju posetilaca, koji su imali priliku da virtuelno prošetaju kroz naš grad u VR kutku u sklopu štanda i  degustiraju slaniše, slatkiše, razna pića – dela lokalnih proizvođača.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, pored izuzetne saradnje, Banja Luku i Sremsku Mitrovicu spajaju neraskidive spone, a to su ljudi, jer veliki broj Mitrovčana potiče iz ovog mesta i okoline. Mitrovčanin u Banjaluci se oseća kao Banjalučanin u Mitrovici – svoj na svome. Od 2008. godine  bratske veze naša dva grada su i formalizovane, od tada se još intenzivnije radi na održavanju saradnje i odnosa u različitim društvenim sferama.

Ovaj sajam  je prilika da se učvrste veze u oblasti turizma, ali i prilika da Mitrovica prezentuje svoja turistička bogatstva velikom broju posetilaca sajma, zaključio je Samardžić.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291