Vesti

Povodom Dana pozorišta gradonačelnica najavila rekonstrukciju

Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Svetskog dana pozorišta i Dana Pozorišta „Dobrica Milutinović” u našem gradu, gradonačelnica Svetlana Milovanović uputila je čestitke svim zaposlenim u ovoj branši. Najavila je rekonstrukciju gradskog pozorišta, a za sredstva su konkurisali kod viših nivoa vlasti.

Grad Sremska Mitrovica pripremio je projekat vredan oko 130 miliona dinara, kako bi naše pozorište dobilo novo ruho, kakvo i zaslužuje. Lokalna samouprava je konkurisala za sredstva kod Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i očekuje se pozitivan ishod.

Obišavši naše pozorište „Dobrica Milutinović” gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović čestitala je Dan ustanove zaposlenima, a svim zaljubljenicima u dramsku umetnost i Svetski dan pozorišta.

„Napravili smo projekat za rekonstrukciju našeg pozorišta, koje decenijama nije održavano, konkurisali smo u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu za sredstva. Očekujemo i nadamo se pozitivnim rezultatima. Ukoliko sredstva budu odobrena, spremni smo da odmah započnemo sa realizacijom. Plan je da pozorišna sala bude ubuduće sasvim drugačija, sa modernom tehnikom. Rekonstrukcija obuhvata i foaje i sanitarni čvor. Ova naša „stara dama”, odnosno zgrada, biće u punom sjaju. Mitrovačka publika to zaslužuje”, rekla je Svetlana Milovanović.

Širom sveta, ovog dana, na svim „daskama koje život znače” čita se poruka upućena povodom Svetskog dana teatra i igraju dramski komadi.

U mitrovačkom pozorištu povodom Svetskog dana pozorišta i Dana te ustanove biće odigrana predstava „Srem, naša kuća” – „komedija s’nogu“ u kojoj glumi i za koju je tekst napisao dramski umetnik Vladimir Balašćak.

Pre početka predstave, u holu Pozorišta biće pročitana poruka povodom Svetskog dana pozorišta i svečano otvorena izložba fotografija „Ireni Kolesar s poštovanjem”, posvećena životu i radu jugoslovenske pozorišne i filmske dive Irene Kolesar. Svi zainteresovani izložbu mogu da pogledaju narednih mesec dana.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069