Vesti

Održan sastanak povodom projekta „Matura 2023”

Sremsk Mitrovica – U Gradskoj kući održan je sastanak povodom predstojećih proslava maturskih večeri. Sastanku su prisustvovali načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić, predstavnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, predstavnica Prekršajnog suda, direktor Centra za socijalni rad „Sava” Branislav Vukmir, direktori osnovnih i srednjih škola, kao i predstavnici Saveta roditelja.

Na sastanku je bilo reči o projektu „Matura 2023”, sa ciljem da na proslavama maturskih večeri budu realizovane planirane mere bezbednosti, čemu prethode edukativne aktivnosti usmerene ka sprečavanju rizika i destruktivnog ponašanja pojedinaca.

Kako je rekao načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić, matursko veče za učenike predstavlja krunu dosadašnjeg školovanja, veče koje će pamtiti i čuvati u najlepšim sećanjima čitavog života. Upravo zato nedopustivo je destruktivno ponašanje pojedinaca koje ugrožava bezbednost drugih lica, kao i uništavanje imovine, što je bio problem prethodnih godina, zbog čega su na ovom sastanku razmenjena dosadašnja iskustva, a kroz predstojeće aktivnosti biće učinjeno sve što je u moći nadležnih da proslave maturskih večeri prođu u najboljem mogućem redu.

Na sastanku su definisane mere koje će nadležni preduzeti u cilju zaštite imovine Grada i bezbednosti građana, ali i cilju da proslave matura, posebno “malih matura” ostanu đacima jedna od najlepših uspomena u životu.

Najava događaja

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934