Vesti

Konačna rang-lista i preuzimanje energetskih vaučera

Sremska Mitrovica – Doneta je konačna rang-lista građana koji su stekli prava na dobijanje energetskih vaučera. Predato je ukupno 947 prijava, od toga je važećih 880 i svi oni će dobiti vaučere, zahvaljujući uštedama Grada.

Građani će biti pozivani da preuzmu energetske vaučere prema konačnoj rang-listi koja je napravljena na osnovu pristiglih zahteva i ostvarenog prava, saopštio je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, na konferenciji u Gradskoj kući.

„Kao što sam i prošle nedelje rekao, uštedeli smo pre svega od nepostavljanja novogodišnje rasvete i klizališta, imamo dodatnih 3,5 miliona jer smo u prvom programu izdvojili 5 miliona dinara, sad imamo osam i po miliona i sada će svih 880 porodica dobiti energetske vaučere. Građani mogu da očekuju da će biti pozivani telefonskim putem od strane komisije za preuzimanje istih u Gradskoj kući. Prilikom dobijanja vaučera mogu da idu na stovarišta i za sopstveni novac u iznosu od 10.000 dinara da kupe šta im je potrebno drvo, ugalj, pelet ili briket i kasnije dođu u Gradsku kuću, podnesu zahtev, koji je vrlo jednostavan sa svojim imenom i prezimenom, adresom i računom banke na koji možemo da vršimo refundaciju troškova,” pojasnio je načelnik Riđošić.

Rang-lista je postavljena na oglasnim tablama Grada Sremska Mitrovica i na internet stranici Centra za socijalni rad „Sava”. Takođe, dodaje Riđošić, građani koji će koristiti vaučer za Javno komunalno preduzeće „Toplifikacije” odlaze sa vaučerom direktno kod njih. Rok za da se iskoriste vaučeri je tri meseca od dana preuzimanja.

Najava događaja

01okt09:0016:00Manifestacija „Gljive kao hrana i lek”

01okt10:0013:00Centar bez automobila – kroz Sirmium na biciklu

01okt15:0016:45Radnički dočekuje Grafičar iz Beograda

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8480117.1996117.5512