Vesti

Mladi se priključili akciji ozelenjavanja

Sremska Mitrovica – Udruženje mladih „UM” sprovodi akciju ozelenjavanja u okviru projekta „Mladi za čistiju životnu sredinu”, a finansira Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Mladi našeg grada posadili su 15 mladica drveća na prostoru pored puta ka Velikim Radincima, gde je nedavno održana gradska akcija u sklopu Projekta ozelenjavanja naše okoline „Velika sadnja – Zeleni prsten”. Cilj akcije je da podigne svest članova lokalne zajednice o zaštiti životne sredine i promoviše značaj i važnost zelenih površina i zelenila za kvalitet života u urbanim gradskim zonama.

Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada rekao je: „Evo nas na istom mestu gde smo pre nekoliko dana očistili divlju deponiju i posadili 100 stanica medonosnog bagrema, kada su videli šta radimo, ovi mladi, divni ljudi iz udruženja UM su odlučili da daju svoj doprinos. Uradili su jedan projekat, dobili 15 sadnica i na taj način podržali akciju Zeleni prsten oko grada Sremska Mitrovica i oni su pravi primer šta znači biti društveno odgovoran i kako se može doprineti zajednici u kojoj se živi i hvala im na tome. Grad Sremska Mitrovica je uvek tu da u saradnji sa njima zajedno radi akcije.”

Kako kažu u ovom udruženju, žele da deo onoga što svakodnevno svi korisimo vratimo prirodi i time doprinesemo održivom razvoju i unapređenju životne sredine za buduće generacije. Zato su rado podržali inicijativu Grada jer je to dobrobit za sve nas, za budućnost, za prirodu i zaštitu.

Vladimir Bakša u ime udruženja mladih UM iz Sremske Mitrovice zahvalio se Gradu koji im je dopustio da zajedno učestvuju u ovoj akciji ozelenjavanja i kratko dodao: „Smatramo da je akcija veoma bitna za podizanje svesti o čistoći, o važnosti sadnje drveća jer drveće nam prečišćava vazduh.”

Cilj akcije je promovisanje svesti o značaju i vrednosti drveća i šumskog pokrivača, a ova akcija će imati i mnogo dobrobiti važne za sav živi svet.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7045117.0557117.4069