Vesti

Obeležen Dan grada svečanom sednicom Skupštine

Sremska Mitrovica – Svečana sednica Gradske skupštine upriličena povodom Dana grada okupila je predstavnike inistitucija i prijatelje koji pomažu da Sremska Mitrovica bude još bolje i lepše mesto za život.

Dan grada i gradska slava, Mitrovdan proslavljeni su danas nizom različitih aktivnosti, a svečana sednica Skupštine grada bila je prilika da se sumiraju rezultati rada i planira dalje. Lokalna samouprava unapređuje grad u svim oblastima, realizujući postojeće projekte i uz kontinuitet u radu, stalno planira nove.

Kako je u pozdravnom govoru rekla gradonačelnica Svetlana Milovanović: „Činjenice pokazuju da smo ponovo centar privrede u koji dolaze velike kompanije ali se razvija i mali biznis, sa novim radnim mestima. Uspevamo u tome zato što smo grad kontinutieta, gde se na prvo mesto stavlja potreba grada i gde svako ostavlja dobru osnovu za sobom, s tim u vezi pozdravila bih svoje prethodnike. Želimo da budemo moderan grad, udoban za život ali da istovremeno sačuvamo tradiciju i dušu. Otvorićemo još jednu industrijsku zonu i još dva auto-puta će preći preko naše teritorije, radićemo i dalje i na infrasturkturi.”

Gradonačelnica je svima čestitala gradsku slavu Svetog Dimitrija i Dan grada: „Današnji dan je važan za sve građane Sremske Mitrovice i sve one koji su neposredno ili posredno vezani za naš grad i učestvuju u njegovom životu. Danas, takođe obeležavamo i slavu Svetog Dimitrija, a kao što je uvek običaj kada se u kući slavi slava, isto tako i u Gradskoj kući zajedno sa našim prijateljima, poslovnim partnerima sumirali smo rezultate ove godine i naravno istakli planove za sve ono što planiramo za narednu godinu. Čestitam slavu i Dan grada svim našim sugrađanima.”

Status grada Sremska Mitrovica je dobila 1881. godine, tada su održani prvi izbori za Gradsku opštinu, a dva događaja iz te godine vezana su baš za novembar mesec. Kirilo Ćira Plemeniti Milekić izabran je za prvog gradonačelnika, dok su sa radom počeli Gradsko veće i Gradski magistrat.

Prisutnim gostima dobrodošlicu je poželeo Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada osvrnuvši se i na nedavno minulo vreme: „Čvrste temelje postavio je Branislav Nedimović tadašnji gradonačelnik koji je odgovornom i efikasnom lokalnom samoupravom, koja je vodila računa o svakom inevstitoru, domaćem i stranom i u svakoj fazi, od same ideje da ulože u Sremsku Mitrovicu, pa sve do početka realizacije investicije, doveo do toga da je danas u našem gradu nezaposlenost na istorijskom minimumu od 3,5% prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje. Danas u Sremskoj Mitrovici ima posla za svakog ko hoće da radi.”

„Svojim dragim Mitrovčanima čestitam slavu grada Svetog Dimitrija i naš Dan grada. Treba da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada okrenutog budućnosti, kao solidarnog i otvorenog grada, koji slavi sve svoje različitosti i da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada pitomih i vrednih ljudi, kao grada dobrih i pravih domaćina,” zaključio je Pavlović.

U Gradskoj kući, pored domaćina, u svečarskoj atmosferi okupili su se prijatelji grada, predstavnici gradova pobratima, privrednici, javni radnici, predstavnici inistitucija, javnih preduzeća, svi koji pomažu gradu i grade novi moderan grad kao što je Sremska Mitrovica.

Svečanost je upotpunio nastup Hora „Serbica“ kojim je dirigovao mr Vladimir Opačić. 

Tokom svečane sednice emitovan je film u kojem je prikazano kako, prisećajući se slavne prošlosti Sremske Mitrovice duge preko sedam hiljada godina, lokalna samouprava nastavlja da gradi i razvija naš grad dalje, prateći potrebe svojih građana.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998