Vesti

Mehanizacija zimske službe spremna za prvi sneg

Sremska Mitrovica – Zimska služba Preduzeća „Hidrograđevinar” spremno čeka zimu i snežne padavine. Smotru mehanizacije službe zadužene za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama u zimskom periodu, izvršila je Svetlana Milovanović gradonačelnica.

Zimska služba je uspostavljena i za ovu, nastupajuću, sezonu snega i leda. Počela je sa radom u bazi Preduzeća „Hidrograđevinar”, koje će biti izvršilac radova iz okvira njene nadležnosti i obaveza. Izvršena je smotra mehanizacije i ocena pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za poslove iz Programa rada zimske službe.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović posle održane smotre izrazila je zadovoljstvo i dodala: „Grad Sremska Mitrovica spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu. I ove godine posao je poveren „Hidrograđevinaru”, upravo smo izvršili smotru mehanizacije za predstojeći zimski period. Sve je u redu, imamo i Plan rada kako i kada postupati, koji su nam putevi prioriteta. Imamo dvoljno ljudstva, imamo dovoljno soli. Iako je Hidrometeorološki zavod Srbije najavio snežne padavine za kraj meseca, mi smo spremni ako sneg padne i sutra, tako da će sve saobraćajnice u našem gradu biti prohodne.”

Gradske saobraćajnice podeljene su u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”, dok su državni putevi u nadležnosti JP „Putevi Srbije”.Za funkcionisanje grada, prioritet su putevi prve i druge kategorije. Zimsko održavanje saobraćajnica, u skladu sa Zakonom o putevima, traje od 1. novembra tekuće, pa sve do 1. aprila naredne godine.

Kako kaže Miroslav Keser  direktor JP „Sirmijumput” nabavili su i novu mehanizaciju, tako da spremno dočekuju zimu i hladno vreme: „Imamo osam noževa kojima ćemo raspolagati u toku zimske sezone. Ove godine imamo još jedan raspršivač soli, dakle ukupno ih ima tri, što doprinosi efikasnosti rada. Smatram da ćemo ove godine ispuniti sve zahteve sugrađana i lokalne uprave. Imamo sve što i prošle godine, od prethodne sezone ostalo nam je 50 tona soli i 20 kubika agregata, a ovih dana stižu i nove nabavke. Održavamo 200 km puteva kao i prošle godine, nadam se da će sve biti urađeno kako treba.”

Mehanizaciju, pored osam noževa, čine šest kamionima i dve radne mašine sa noževima, a sada će na tri kamiona biti montirani i mehanizmi za rasipanje soli i rizle. Takođe raspolažu i sa dva utovarivača, jednim buldožerom i četiri putarska vozila.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998