Vesti

59. trka ulicama grada Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica – Ulične trke u našem gradu održavaju se tradicionalno početkom novembra, u okviru manifestacije Novembarski dani. Promovišu zdrav život i sport uopšte, a ove godine okupile su oko 500 učesnika.

Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Ustanovom Atletski stadion, Atletskim klubom „Srem” i AK „Sirmijum” i Zborom atletskih sudija, organizovao je 59. tradicionalnu trku ulicama grada U sklopu manifestacije održana je i memorijalna trka „Milovan Lazarević-Ćaza” u znak sećanja na rano preminulog atletičara AK „Srem” koji je 14 puta bio pobednik na ovom takmičenju. .

Zoran Miščević Gradske zamenik načelnika uprave za kulturu i sport pobednicima je uručio medalje i rekao tom prilikom: „Ulične trke značajne su za Grad Sremska Mitrovica, značajne za decu, roditelje, nastavnike. Ovo je nešto što se uvek pamti, ovo je na radost svih nas, atletika je bazični sport i upravo ovde na Uličnim trkama ponikli su mnogi šampioni u drugim sportovima, koji su se možda do desete, 12, godine bavili atletikom, a kasnije prešli na neki drugi sport. Ovde nastupaju učenici osnovnih i srednjih škola, najbolji u svojoj generaciji, očekujem dobre rezultate i da će danas biti vrlo dinamično, ovo Miholjsko leto se produžilo imamo danas lep dan i očekujem da će ovo biti izvrsna manifestacija za sve nas. Potrebno je samo da uživamo, ko voli atletiku, a čak i oni koji su manji ljubitelj atlektike siguran sam, da uživaju.”

Broj učesnika je solidan, prema Miščevićevim rečima, obuhvaćene su sve osnovne i srednje škole, otprilike po desetak učesnika iz svake generacije, dakle trčali su oni najboji i najbrži.  Ove godine nisu išli na masovnost nego samo na kvalitet nastavaljajući ovu gradsku tradiciju.

Najdugovečnija sportska manifestacija amaterskog tipa po oceni Nemanje Crnića, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada su upravo Ulične trke: „One su simbol atletskih sposobnosti našeg dece, učenika, naših sugrađana. Često na ovim trkama pobeđuju sportisti iz drugih sportova, ne samo atletičari, dakle fudbaleri, rukometaši, odbojkaši, čuvamo ovu lepu tradiciju da ostane i u budućnosti neki reprezent atletskog sporta. Većina uspešnih sportista je trčala ulične trke, a atletski klubovi na ovim trkama najčešće primećuju novu decu, dakle ova manifestacije jeste na neki način jedna vrsta selekcije za budućnost u radu atletskih klubova.”

Atletika je kao bazični sport bitna za pravilan rast i razvoj dece i zato je dobro što su u ovaj događaj uključeni deca, škole i roditelji. Pravo učešća imali su samo učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a održane se i trke vojske i policije Srbije i KPZ. 

„Mi iz sporta ovaj lep događaj u našem gradu čekamo sa osmehom na licu zato što je danas festival sporta. Takmičenje ili ulična trka za naše mlade, predškolce i osnovce, srednjoškolce koji će videti u čemu je bit ovog sporta, zdravog života jer nažalost u sadašnje vreme malo imamo vremena za to,” rekao je Darko Gavrilović v.d. direktor Atletskog stadiona.

Učestvovalo je oko 500 takmičara. Ulične trke propagiraju zdrav način života i način razmišljanja i zato su značajne za sve Mitrovčane i za sve ljubitelje atletike.

Za pobednike su bile obezbeđene medalje, a za ekipne pobednike (ukupno u ženskoj i muškoj konkurenciji) pehari.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998