Vesti

Uređenje javnih česmi kroz participativno budžetiranje

Sremska Mitrovica – Mitrovčani su od ponuđenih pet projekata ove godine izabrali uređenje javnih česmi. Zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić predstavio je rezultate i najavio da će nastojati da nađu rešenje kako bi i ostali predloženi projekti bili realizovani u narednim godinama.

Komisija za participativno budžetiranje koju imenuje Gradska uprava za finansije i lokalni ekonomski razvoj sabrala je glasove onlajn ankete i glasanja putem glasačkih listića u Uslužnom centru u Gradskoj kući. Zamenik gradonačelnice, Petar Samardžić na konferenciji za predstavnike medija saopštio je da je ove godine najviše glasova u okviru participativnog budžetiranja dobio projekat pod rednim brojem jedan, uređenje javnih česmi.

„Projekat uređenja javnih česmi pobedio je sa ukupno 1434 glasa, od 3186, što je 45% od ukupnog broja glasova. Mnogo više ljudi se zainteresovalo za budžetiranje i participiralo u odnosu na prethodne godine, na čemu se zahvaljujem. To je predlog jedne seoske mesne zajednice, stručna lica Gradske uprave i JKP „Vodovod” mapiraće teren, pregledati sve česme u gradu i selima, uraditi procenu i predračun radova i projektovati sredstva u Predlogu budžeta za 2023 godinu. Nastojaćemo da nađemo rešenje i da svi ostali predlozi projekata budu realizovani sledeće ili narednih godina,” rekao je Samardžić.

Kako je dodao Petar Samardžić: „Plan kapitalnih investicija radi se prvi put ove godine, biće sastavni deo Odluke o budžetu grada za 2023. godinu. U njemu će se naći preko 10 kapitalnih projekata koji će se investirati i realizovati sledeće godine, kao i 15 kapitalnih projekata koji podrazumevaju višegodišnje finaliziranje i realizaciju, odnosno od 2023. do 2025. godine. Sledeća godina je godina malih i velikih projekata, godina gradnje lepih, korisnih i potrebnih stvari za naš grad i građane.”

U Sremskoj Mitrovici praksa participativnog budžetiranja zaživela je pre nekoliko godina i nastavlja se ovim novim projektima za mikrosredine.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158