Vesti

Svečano otvorena nova fabrika „Belt” u našem gradu

Sremska Mitrovica – Svečanom otvaranju fabrike „Belt” u radnoj zoni Jezero prisustvovali su Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, potpredsednik Vlade Republike Srbije Branislav Nedimović, predsednik Skupštine grada Vladimir Pavlović, domaćini i gosti.

Izgrađena je još jedna nova fabrika u našem gradu. Danas je, presecanjem vrpce, svečano otvoren pogon u kojem se prave armaturne mreže, Kompanije „Belt” iz Kraljeva, koja se bavi proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čestitao je porodici Beloica i njihovoj kompaniji na otvaranju nove fabrike naglasivši da, iako gradimao fantastične autoputeve, brze pruge, luke, aerodrome, moramo da gradimo i privatne, domaće kompanije koje mogu da nose građevinsko tržište bez obzira na krizu.

„Kompanija „Belt” je upravo jedna od takvih kompanija, veliko mi je zadovoljstvo i čast da sa mojim kolegom, potpredsednikom Vlade Branislavom Nedimovićem imam priliku da je otvorim ovde danas. Sremska Mitrovica je fantastičan grad koji se neverovatno promenio u prethodnih desetak godina, čini mi se da se otvorilo 19 novih kompanija i svedok sam koliko moj kolega i  potpredsednik Vlade gospodin Nedimović ulaže energije i napora kako bi kanalisao investicije, koliko je posvećen tome da donese neke nove vrednosti u ovaj grad za sve ljude. Sledeće nedelje ćemo raspisati tender za proširenje Luke, vrednost posla će biti 42 miliona evra, to radimo sa našim partnerima iz EU, Evropska investiciona banka će finansirati 50% i Svetska banka 50%  to će biti još jedan veliki korak kako bi se dala podrška industriji koja se ponovo rađa u ovom delu zemlje i svim kompanijama i svim radnicima, sa novim šansama za novim poslovima, za daljim rastom plata i tu se ne zaustavljamo u investicijama,” rekao je ministar Momirović.

Grad Sremska Mitrovica se tokom poslednje decenije pokazao kao operativna i efikasna lokalna samouprava koja je stvorila stimulativan ambijent za domaća privredna, privatna ulaganja. Primer je i ova nova fabrika koja je nikla za samo godinu dana i počela sa radom.

Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica poželeo je kompaniji sreću u daljem radu i istakao: „Kada god se u Sremskoj Mitrovici otvara neka fabrika uglavnom se govori o izuzetnom geostrateškom položaju našeg grada ali taj položaj koji nam je zaista bogomdan, prethodnih godina nije bio dovoljan, svi smo svedoci da je u gradu nezaposlenost bila i preko 30% i da je Sremska Mitrovica jednostavno bila mesto kroz koje se prolazi. Danas, zahvaljujući temeljima koje je postavio gospodin Branislav Nedimović, zahvaljujući odgovornoj i efikasnoj lokalnoj samoupravi možemo da se pohvalimo sa preko 16 novih investicija, od kojih je jedna i ova fabrika „Belt”, možemo da se pohvalimo time da prema najnovijim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje imamo stopu nezaposlenosti od 3,5% te je Sremska Mitrovica sada grad u koji se dolazi da se živi, da se radi i da se privređuje.”

Preduzeće „Belt d.o.o.” bavi se trgovinom betonskim gvožđem, proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, još od 1991. godine. Pod imenom „Belt” posluje od 2001. godine, 2013. godine osnovan je ogranak firme u Krnješevcima, a 2021. godine počeli su projekat nove fabrike za proizvodnju armaturnih mreža u industrijskoj zoni Jezero u našem gradu, koja je danas svečano otvorena.

Tomislav Beloica, vlasnik kompanije „Belt” zahvalio se svima koji su pružili podršku pri otvaranju nove fabrike, kupcima i dobavljačima, saradnicima i dodao: „Skupštini grada Sremska Mitrovica se još jednom posebno zahvaljujem jer još ni jednom nisam ušao na njihova vrata, a sve papire sam dobio. To je u Srbiji moguće samo ovde i u još jednoj opštini i nigde više, tako da moje kolege mnogo više razmišljaju o investicijama u Sremsku Mitrovicu, nego pre. Nadam se da će ovaj pogon biti za neku godinu proširen, tu će se proizvoditi specijalne vrste mreža, porodična je firma nikom nismo ništa dužni, od države nikad nismo tražili pomoć, niti za jednog novozaposlenog radnika ni u doba korone. Sem porodice, drugih vlasnika nema, za neki dan idem u penziju i želim svima srećan rad, posebno mladima, jer na vama svet ostaje. Samo napred kao što ste i do sad.”

Kompanija „Belt” iz Kraljeva uz pomoć najsavremenije svetske tehnologije u oblasti proizvodnje armaturnih mreža, binor nosača i obrađenog betonskog gvožđa za kratko vreme postala je lider na tržištu Srbije i regiona.

Od  2020. godine ulaže u nove proizvodne pogone u Kraljevu, Krnješevcima, a od prošle godine i u Sremskoj Mitrovici. Nova fabrika u našem gradu u prvoj fazi zapošljava oko 30 radnika sa tendencijom proširenja.

Nakon presecanja vrpce, organizovan je obilazak novootvorenih pogona fabrike.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142