Vesti

Sremska Mitrovica bila domaćin Skupštine Udruženja za distribuciju prirodnog gasa

Sremska Mitrovica je bila domaćin sednice redovne Skupštine Udruženja za distribuciju prirodnog gasa. Udruženje čini 27 preduzeća iz javnog i privatnog sektora. Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa osnovano je 2011. godine a trenutno ga čini 27 članica iz cele Srbije sa tendencijom povećanja broja članova. Sedište udruženja je u Novom Sadu, ali su se članovi okupili u Sremskoj Mitrovici, gde je u ime Udruženja domaćin bila direktorka JP „Srem-gas” Sremska Mitrovica, inače aktuelna predsednica Skupštine.

Na dnevnom redu je bilo usvajanje Izveštaja o radu Udruženja a izvestilac je bio potpredsesdnik Upravnog odbora, kao i Izveštaj Nadzornog odbora. Članovi su jednoglasno usvojili oba Izveštaja.

Usvojen je i finansijski Izveštaj i završni račun za 2020. i 2021. godinu jer se Skupština nije sastajala zbog epidemiološke situacije.

„S obzirom na velike promene u pravnoj regulativi koje su se u proteklom periodu dešavale na tržištu gasa, kao i na globalnu neizvesnost kada je u pitanju tržište gasa sve članice susreću se sa raznim problemi koji se mnogo lakše rešavaju kroz delovanje i rad Udruženja, zauzimanjem zajedničkih stavova i zajedničkim odlučivanjem. Udruženje radi na ostvarivanju saradnje sa nadležnim institucijama kako bi se svakoj članici olakšalo poslovanje i u tome je veoma uspešno”, rekla je Danica Nedić predsednica Skupštine.

Usvojeni su i planovi za 2022. godinu, a konstruktivna diskusija doprinela je u otvaranju novih važnih tema koje će unaprediti rad Udruženja.

Najava događaja

12dec18:0019:00Promocija romana Izlaz

22dec18:0019:0035. Međunarodni „Domis enterijeri” turnir u malom fudbalu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8193117.1708117.5223